Ereccions de quatre hores: el nou símptoma de la Covid en homes grans

Un estudi clínic analitza els casos de priapisme en pacients hospitalitzats pel virus

Un pacient a la UCI de l'Hospital del Mar.
Un pacient a la UCI de l'Hospital del Mar. | Martí Segura Ramoneda
NacióDigital
10 de març del 2021
Actualitzat a les 9:02h
La investigació dels efectes de la Covid-19 no s'atura. Una de les últimes troballes és que en alguns casos d'homes més grans de seixanta anys pot causar priapisme, una malaltia que es caracteritza per causar una erecció de més de quatre hores que ha de ser tractada per evitar molèsties.

A l'estiu ja es va conèixer el primer cas d'aquest símptoma de coronavirus, i ara ho ha analitzat l'American Journal of Emergency Medicine, que refereix el cas d'un home de 69 anys amb historial d'obesitat que va ser ingressat a l'UCI després d'una setmana amb símptomes respiratoris. El pacient va ser col·locat cap avall per ser intubat i l'endemà la infermera va observar que tenia una erecció.

El segon cas és un pacient de 62 anys amb problemes respiratoris greus, que en ser connectat al respirador també va tenir una erecció. Se li van aplicar bosses de gel però quatre hores després el problema continuava. La sospita dels metges és que els coàguls de sang taponessin les venes del seu penis.

L'estudi conclou que no existeix prou evidència científica per identificar el priapisme com una conseqüència directa de la malaltia, però crida a estudiar en profunditat els futurs casos d'aquesta simptomatologia.