​La Guàrdia Civil destrueix una granada de morter de la guerra civil amb què jugaven uns xiquets a Tortosa

Es tracta una granada de morter "breda" d'origen italià que s'activa per impacte

Granada de morter de la Guerra Civil trobada per uns xiquets a Tortosa
Granada de morter de la Guerra Civil trobada per uns xiquets a Tortosa | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
09 de març del 2021
Actualitzat a la 13:59h
Agents de l'Equip de Desactivació d'Explosius (EDEX) de la Guàrdia Civil de Tarragona han retirat i destruït una granada de morter de la Guerra Civil descoberta per uns xiquets diumenge passat a Tortosa.

Una família de Tortosa s'havia desplaçat el 7 de març a una finca de la seua propietat situada al terme municipal per passar el dia. En un moment donat, els pares van observar que els seus fills jugaven amb un objecte metàl·lic oxidat que els va resultar estrany. Tement que fos algun artefacte explosiu, van posar els fets en coneixement de la Guàrdia Civil.

L'Equip de Desactivació d'Explosius i NRBQ es va traslladar fins al lloc de la troballa i van comprovar que, efectivament, a l'interior de la finca privada es trobava una granada de morter "breda" d'origen italià, en molt mal estat de conservació i que encara conservava les seues propietats explosives, per la qual cosa es va procedir a la seua destrucció en un paratge proper, després de prendre les mesures de seguretat necessàries.

Estos tipus d'artefacte se solen activar per impacte, per este motiu, la guàrdia Civil considera que va ser "una sort" que no fos activada pels nens quan jugaven amb ella.