El pronòstic poc optimista de l'OMS sobre el final de la pandèmia

El director d'Emergències de l'organització afirma que és "poc realista" pensar que es vencerà ràpidament el coronavirus

El director general de l'OMS, Tedros Adhanom.
El director general de l'OMS, Tedros Adhanom. | Europa Press
NacióDigital
08 de març del 2021
Actualitzat a les 12:01h
L'any 2021 segurament serà recordat com l'any de la vacuna, però no té per què ser recordat com l'any en què es va acabar la pandèmia. Davant els pronòstics i vaticinis que enguany es posarà punt final al coronavirus, l'Organització Mundial de la Salut ha sortit a frenar l'entusiasme. El director d'Emergències de l'organització ha assegurat esta setmana que fer estes previsions és "prematur i poc realista". 

Malgrat el gerro d'aigua freda que això suposa, no tot és negatiu. No s'acabarà la pandèmia, però Ryan sí que pensa que es podrà posar fi "a les hospitalitzacions i a la mort" que comporta. Així, ha destacat la importància de la vacunació i ha reconegut que si es redueixen els contagis, es començarà a controlar l'expansió de la Covid. 

En la mateixa línia també s'ha expressat el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, que ha afirmat que "si els països només confien en les vacunes estan cometent un error". I ha insistit que "les mesures bàsiques de salut pública segueixen sent la base de la resposta".