Salut permet més visites i sortides a les residències amb el nou protocol de Covid-19

Els residents que hagen tingut un contacte amb un cas ja no es consideraran contactes estrets

Dues infermeres vacunen a la Residència Natzaret de Móra d'Ebre
Dues infermeres vacunen a la Residència Natzaret de Móra d'Ebre | ACN
Aguaita.cat
04 de març del 2021
Actualitzat a les 18:31h
L'avenç del procés de vacunació a les residències ha provocat l'aprovació d'un nou protocol  per part del Departament de Salut que, entre altres coses, flexibilitza les visites que poden rebre els usuaris i les sortides que poden fer. Les visites es mantenen a totes les residències verdes i taronges i no es limita la quantitat de visites setmanals. Pel que fa les sortides dels residents a l'exterior del centre acompanyats de personal o familiars, queden restablertes. 

A partir d'ara, els residents no es consideraran contactes estrets ni hauran de fer quarantena per ser contacte d'un positiu. Només es realitzaran proves diagnòstiques si presenten símptomes compatibles amb infecció per coronavirus.

Tot i això, es manté la norma de seguir amb les mesures de protecció habituals, com la mascareta, la distància o la ventilació. El nou protocol preveu reduir els cribratges als professionals. Fins ara es feien cada setmana i a partir d'ara seran quinzenals o mensuals en funció de la situació epidemiològica general.

A les residències amb més d'un 85% dels residents correctament vacunats es podran fer nous ingressos sense necessitat de fer PCR al nou usuari ni que este faça quarantena prèvia sempre que haja estat vacunat.

Respecte sortides dels centres, en les que duren més de tres setmanes, les persones correctament vacunades tampoc no precisaran PCR ni quarantena a la tornada.