Les VIII Jornades de la Galera portaran este producte local a una quarantena de restaurants del territori entre el 5 i el 28 de març

Hi participen les poblacions d'Alcanar, la Ràpita, l'Ametlla de Mar i l'Ampolla

Aguaita.cat
04 de març del 2021
Actualitzat a les 12:46h
Els restaurants han preparat menús gastronòmics amb la galera com a protagonista.
Els restaurants han preparat menús gastronòmics amb la galera com a protagonista. | Cedida
L'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar enceten a partir d'este divendres 5 de març una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera. Amb la coordinació del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre, promocionaran el consum d'este crustaci al públic comarcal, d'acord amb les mesures del PROCICAT, a través de menús gastronòmics.

Enguany són una quarantena de restaurants dels municipis d'Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita, que participaran en les VIII Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre entre els dies 5 i 28 de març.

Tot i les restriccions de mobilitat fora de la comarca els restauradors d'estos quatre municipis volen mantenir estes jornades gastronòmiques manifestant el seu compromís amb la cuina de proximitat i el producte local. 

Es tracta d'una iniciativa dels ajuntaments dels quatre municipis que pertanyen al programa viles marineres, i compta amb la coordinació del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l'Ebre.  

Els restaurants participants oferiran menús gastronòmics on la galera serà protagonista i es maridarà amb vins de la DO Terra Alta i altres productes locals i de qualitat com l'arròs, la carxofa o l'oli d'oliva verge. Les diferents propostes gastronòmiques inclouran menús amb un ventall de preus que anirà dels 25 als 45 euros.

Viles marineres i una identitat pròpia vinculada al mar

Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita formen part de les poblacions reconegudes per l'Agència Catalana de Turisme com a viles marineres. Esta marca reconeix els municipis que conserven viva la cultura lligada a les tradicions pesqueres i que han sabut mantenir els seus espais naturals i patrimonials, tot oferint experiències i vivències vinculades als valors de la vida marinera.

Els quatre municipis de les Terres de l'Ebre que en formen part organitzen accions conjuntes que refermen el seu caràcter amb propostes, entre d'altres, com l'organització de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre.

Cartell de les jornades d'este 2021