Els animalistes denuncien l'entrega de galls vius com a trofeu al Sant Antoni d'Ascó

Redacció
13 de maig del 2014
L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament als Animals ( ACTYMA ) ha interposat una denúncia davant de la Direcció Territorial d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, contra l'organisme autònom local IMTUFITA (Institut Municipal d' turisme, festes i tradicions) de l'Ajuntament d'Ascó "per organitzar, patrocinar i promoure" a les festes de Sant Antoni de la localitat, que es van celebrar entre el 17 i 19 de gener, "el lliurament de divuit galls vius com a premi", als guanyadors de les curses de cavalls i burros.

Segons ACTYMA este fet infringiria la Llei de protecció dels animals i la Llei 32 /2007, de 7 de novembre , per a la cura dels animals.

ACTYMA afirma que els galls com a premi de l'espectacle "presumptament no van ser transportats en el transport d'animals tal com estableix la llei", per tant, "sense disposar de la corresponent autorització ni registre" i afegeixen que "els animals es trobaven atapeïts entre ells en gàbies que amb prou feines podien moure".

La Llei de protecció dels animals, prohibeix "fer donació d'animals com a premi". ACTYMA lamenta que "esta activitat contra legem es ve repetint amb contumàcia, almenys, des de l'any 2006, circumstància que s'ha d'integrar per a graduar en augment el grau de la quantia de la multa que cal imposar als responsables de la comissió de la infracció, així com de les sancions accessòries".

ACTYMA sol·licita que s'incoe expedient sancionador per l'incompliment de la legalitat vigent, i que es determine la responsabilitat, solidària o subsidiària, de l'Ajuntament d'Ascó. Segons l'Associació "sent que es va produir la donació de 18 animals, es tractaria d'un supòsit de 18 faltes sancionables amb multes de 400 euros cadascuna; que tenint n compte la transcendència social i reiteració , podria sumar un total de 7.200 euros".