El Govern es dona unes hores més per decidir sobre les restriccions

Sobre la taula hi ha el sector del comerç, a qui ja fa setmanes que es vol donar aire

Pla general de la terrassa d'un restaurant
Pla general de la terrassa d'un restaurant | ACN
Aguaita.cat
25 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:28h
El Govern ha decidit donar-se unes hores més per decidir sobre les restriccions vigents. El Procicat vol continuar analitzant les dades abans de prendre una decisió sobre les mesures que ara s'estan aplicant però que caduquen diumenge. El dijous sol ser el dia en què s'anuncien canvis en les restriccions per la covid-19, però la setmana passada ja es va allargar el termini fins a divendres per la frenada de la baixada de casos en els últims dies. L'Rt ja supera la barrera de l'1, però les persones hospitalitzades i a les UCI segueixen baixant, en este cas a un ritme més lent. Des de Salut han apostat en les últimes hores per donar una mica d'aire malgrat la frenada. Sobre la taula hi ha, sobretot, el sector del comerç.
Ja fa un parell de setmanes que el Govern insinuava que potser flexibilitzaria les restriccions que afecten el comerç. El no essencial no pot obrir els caps de setmana i els centres comercials estan totalment tancats.

Ara bé, la frenada del descens de casos va ajornar aquesta decisió, que torna a ser sobre la taula ara, sobretot pel que fa als centres comercials, que porten tancats des del 7 de gener, recorden fonts de Govern.