Nomen inicia l'exportació dels seus productes a França

La revalorització de l'arròs bomba a Europa obre noves perspectives

Planta de Nomen a Deltebre
Planta de Nomen a Deltebre | Cedida
Aguaita.cat
24 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:27h
L'empresa arrossera Nomen Foods ha decidit abordar definitivament el seu procés d'internacionalització i s'iniciarà un procés d'exportació dels seus productes a França, amb la intenció d'arribar a altres països d'Europa en els propers anys.

L'empresa arrossera amb seu a Deltebre acaba d'aprovar un pla que en els propers anys l'ha de portar a la consolidació de la seua marca Nomen a Europa.

Fins a la data Nomen Foods ja desenvolupava activitat d'exportació, però era exclusivament a granel i cobria diferents mercats de la riviera mediterrània. Este segment significava un volum de negoci de 4,16M €. Si bé esta activitat es mantindrà, el nou pla dóna un gir a esta estratègia, i segons el seu director d'Exportació, Juan Baila, té una de les seues raons clau "en la major valorització que la categoria d'arrossos té en diversos mercats centre-europeus respecte a l'espanyol ".

D'acord amb els estudis i anàlisis dutes a terme per Nomen Foods, Baila apunta "un interès creixent pels productes vinculats a l'àmbit de la Mediterrània". Més concretament, l'arròs bomba s'ha erigit com una varietat molt desitjada pels consumidors europeus.

La segregació de la Cooperativa -propietària de l'90% de Nomen Foods- el 2018 va ser l'arrencada d'un procés de creixement competitiu que ha situat a l'empresa en disposició d'afrontar nous reptes.

De fet, Balla té clar que precisament "la creixent demanda de la varietat d'arròs bomba per part dels xefs de tots els països europeus és una de les fortaleses del pla exterior de Nomen Foods".

El grup d'alimentació Nomen Foods, produeix i comercialitza els productes de les marques Nomen, Bayo i Segadors de Delta, a més dels negocis a granel per a indústria i exportació.

Nomen és la principal marca de grup i va dirigida al mercat de gran consum.

Nomen Foods dóna feina a 70 treballadors i té garantida en exclusiva el proveïment d'arròs provinent de 5.500 hectàrees del Delta de l'Ebre.