El pronòstic de quan tornarà la vida normal de l'epidemiòleg de capçalera dels EUA

Anthony Fauci adverteix dels riscos d'una relaxació prematura de les mesures

Gent amb mascareta a Manresa
Gent amb mascareta a Manresa | Adrià Costa
NacióDigital
18 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:39h
L'epidemiòleg més reconegut dels Estats Units i assessor de la Casa Blanca Anthony Fauci s'ha atrevit a pronosticar quan es recuperarà la normalitat anterior a l'esclat de la pandèmia del coronavirus. Ho ha afirmat en una entrevista en què ha advertit sobre el risc de relaxar les mesures per les noves variants del virus.

Fauci creu que "amb sort quan entrem en el 2022 tindrem un grau de normalitat que s'aproparà al que estàvem acostumats". Ara bé, l'expert considera que "les coses haurien de millorar com més persones es vacunin", ja que la immunització causarà una davallada dràstica dels contagis.

En una entrevista a Los Angeles Times ha expressat preocupació per la variant sud-africana de la Covid-19 perquè redueix l'eficàcia de la vacuna, si bé no la situa "per sota d'un nivell crític". "La vacuna encara funciona, no necessàriament per prevenir una infecció simptomàtica, però definitivament per prevenir malalties greus que provoquen hospitalitzacions i morts", ha dit.

Al mateix país, el president Joe Biden va fer el seu mateix pronòstic. Serà per Nadal quan la situació serà molt diferent, "si Déu vol", a l'actual, va dir en un acte amb votants a Wisconsin. Coincidint amb Fauci, va preveure que "d'aquí a un any" moltes menys persones hauran de guardar distància i fer servir mascaretes. A finals de juliol, va prometre, hi haurà vacunes suficients per tota la població del país.