Desenvolupen un test ràpid d'anticossos amb un 98% de sensibilitat

Permet conèixer el nivell d'immunitat del pacient i també detecta la variant britànica

Un investigador, en el desenvolupament del test
Un investigador, en el desenvolupament del test | AIMPLAS
Aguaita.cat
18 de febrer del 2021
Actualitzat a les 8:55h
Un projecte de l'Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS) ha permès desenvolupar un nou procés per a la producció de tests ràpids per a la detecció d'anticossos amb una sensibilitat superior al 98%, també per a la variant britànica, segons els assajos amb pacients.

Esta tecnologia, finançada per la Conselleria d'Innovació del País Valencià, pot ser escalada a nivell industrial per dur a terme una fabricació massiva, ja que el centre tecnològic té capacitat per a transferir-la a les empreses i acompanyar-les en el procés d'implementació i optimització del procés productiu.

Es tracta d'un projecte que va iniciar-se l'any passat per obtenir un nou test ràpid d'antígens que permetés determinar la immunitat de les persones al SARS-Cov-2 detectant la generació d'anticossos, explica AIMPLAS en un comunicat.

Este tipus de test permet detectar la durada de la immunitat adquirida per la generació de les immunoglobulines durant la malaltia i també els anticossos generats després de la vacunació contra la SARS-Cov-2. Això serà "d'especial utilitat" a partir de l'actual fase de la pandèmia per poder monitoritzar els percentatges de població immunitzats.