La jutge confisca la flota de vehicles a l'autoescola Roquetes-Temple

Són un total de 34 vehicles, entre els quals un Porsche Cayenne

Un dels camions que formen part de la flota confiscada
Un dels camions que formen part de la flota confiscada | Web Temple Autoescola
Sofia Cabanes
08 de maig del 2014
Un dels camions que formen part de la flota confiscada Foto: Web Temple Autoescola

El cercle s’estreny cada cop més sobre els propietaris de les Autoescoles Roquetes-Temple. El jutjat d’instrucció número 1 de Tortosa ha ordenat en una interlocutòria del passat 29 d’abril la intervenció i decomís de la trentena de vehicles amb els quals operava el centre i 4 vehicles dels seus propietaris. Tota la flota haurà de romandre aturada i a disposició dels òrgans judicials a l’espai que la mateixa autoescola té a l’entrada de Tortosa per la C-12. La magistrada María Teresa Hernández atén així la petició de l’Associació d’Autoescoles de les Terres de l’Ebre, personada en el cas, i a la qual se hi adherit Fiscalia.

La jutgessa investiga des de l’estiu de 2012 una trama, en la qual ja hi ha imputades 16 persones -entre els quals propietaris de l’autoescola, familiars i funcionaris de la Direcció General de Trànsit- que presumptament venia les respostes dels exàmens de conduir a ciutadans estrangers, principalment xinesos, a canvi d’importants sumes de diners.

Els propietaris de l’autoescola als quals se’ls va imposar una fiança de 1,8 MUER que no van poder assumir, se’ls acusa del blanqueig de 3 MEUR. A més d’este delicte les diligències, que continuen obertes, investiguen la comissió dels delictes de negociacions i activitats prohibides per als funcionaris públics, falsificació de documents públics i pertinença a grup criminal.

La jutge indica en la interlocutòria a la qual ha tingut accés este diari que “en els últims dies” s’han dictat resolucions que posen de manifest no solament el manteniment dels fets relatats en l’auto de 16 de juliol de 2012 quan va esclatar el cas sinó també sobre l’increment de les quantitats que, eventualment, puguessen exigir-se en concepte de responsabilitat civil, en cas que recaigués una sentència condemnatòria.

Així, en un atestat del passat 26 de març, els Mossos posen de manifest “la possible existència de possibles nous fets de caràcter il·lícit, com ara la falsificació de certificats mèdics” per tal de justificar absència d’alumnes en els cursos del CAP, així a les convocatòries a exàmens teòrics per a l’obtenció del permís de conduir.
La interlocutòria subratlla també la falta de “col·laboració” amb la justícia que haurien demostrat els propietaris del centre. Segons indica, l’autoescola ha reiniciat la seua activitat a Vinaròs on “tenen un major nombre d’alumnes que la resta d’autoescoles” i assenyala que tot i el requeriment per a que consignen les quantitats requerides “ni un euro han ingressat al compte de consignacions, no sent creïble que treballen a pèrdues, durant més d’un any d’activitat; a no ser que tinguessen diner en metàl·lic que no fora incauta en les entrades i registres, hagin tret préstecs o algun altre tipus de finançament, sense que cap al·legació s’haja fet a l’òrgan judicial”.

De tot això la magistrada conclou que els imputats “estan evitant que l’òrgan judicial intervinga les quantitats que s’estimen que podrien determinar-se en concepte d’indemnització per responsabilitats civil. Per la qual cosa no existeix voluntat de col·laborar amb la justícia com volen aparentar”.

34 vehicles, entre els quals un Porsche Cayenne
Fa un any l'Audiència Provincial de Tarragona va acordar aixecar el precinte de les tres seus de les autoescoles fet que ha permès que els centres tornessin a funcionar durant tot este temps. Des del 2 de maig, però, tota la flota de vehicles roman confiscada a l’espai que l’autoescola té a la C-12 a l’entrada de Tortosa.

Entre els vehicles confiscats, 34 en total, hi consten motocicletes, autobusos, camions i cotxes, entre els quals destaca un Porsche Cayenne, propietat del fill dels propietaris.