Les persones que han passat la Covid podrien necessitar només una dosi de la vacuna

Un estudi revela també com els pacients que ja han passat el virus i reben la vacuna desenvolupen més anticossos

Personal sanitari prepara les primeres vacunes contra la Covid-19
Personal sanitari prepara les primeres vacunes contra la Covid-19 | ACN
Aguaita.cat
02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:59h
Les persones que han passat la Covid-19 podrien necessitar només una dosi de la vacuna, este és el resultat que es desprèn d'un estudi realitzat per l'Escola de Medicina Ichan del Mont Sinaí.  La causa? Els investigadors han detectat com les persones que han passat el virus i reben les dues dosis de la vacuna desenvolupen un nombre molt elevat d'anticossos, i per tant, potser seria suficient amb una sola dosi.

De ser així, el fet que les persones que ja hagen tingut la Covid només necessiten una dosi podria canviar els plans de vacunació. "Això alliberaria dosis addicionals de vacunes", exposa l'autor de la investigació, Florian Krammer, al document que està en fase de prepublicació.

A més, també han detectat que els efectes secundaris de la vacuna com ara cansament, mal de cap, febre i similars, són més comuns entre els pacients que han superat la malaltia que els que no han estat mai infectats.

Per fer l'estudi, es van avaluar els símptomes que van presentar 231 persones després de ser vacunades, 83 ja havien passat la Covid i 148 no. Tots dos grups van informar en la seua majoria que experimentaven dolor al lloc de la injecció després de la primera dosi. Però els símptomes relacionats amb mal de cap i calfreds va ser més recurrent entre els que havien estat infectats prèviament amb la Covid que els que no.

L'equip també va observar com el sistema immunitari havia respost a la vacuna en 109 persones -68 de les quals no havien estat infectades prèviament i 41 que sí- i es va trobar com els anticossos eren més efectius i majors en l'últim grup. 

Malgrat aportar més informació sobre els efectes de la vacuna, la proposta d'administrar només una dosi a les persones que ja han passat la Covid encara s'ha d'avaluar.