El brot a la residència l'Onada de la Ràpita s'estabilitza amb un total de 20 positius entre residents i professionals

La residència es troba sectoritzada i els afectats, que no han requerit hospitalització, es troben a la primera planta

Façana de la residència l'Onada de la Ràpita
Façana de la residència l'Onada de la Ràpita | Onada Serveis
Aguaita.cat
25 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:48h
Després d’una setmana de la detecció d’un focus de coronavirus a la residència d’avis l’Onada Golden Beach de la Ràpita, el brot es troba “estabilitzat”, amb un total de 17 residents contagiats i 3 professionals, tal com han comunicat els responsables del centre
Tots els afectats es troben estables i sense derivacions hospitalàries. De les 17 persones usuàries positives, 10 no presenten símptomes i 7 presenten símptomes lleus. Els 3 professionals positius es troben bé, aïllats a les seues cases.

Segons ha exposat en un vídeo-comunicat la Directora General de L'Onada Serveis, Cinta Pasqual,  la residència “ha destinat tots els recursos possibles per controlar el brot i els professionals del centre han rebut ajuda de l’equip expert en covid de L’Onada, que al llarg dels últims mesos han tingut experiència controlant brots a centres de L’Onada i en centres externs i que han rebut formació específica per fer-ho”.

“Segons ens han dit des de Salut, només som un parell de centres a tot Catalunya on, amb la primera dosi posada, ha entrat la covid. Clar, això fa mal, perquè et penses que ja ho tens, que estem a punt d’acabar esta etapa tan dolenta de la història de les residències”, ha reconegut Pasqual.


El centre s’ha sectoritzat i tots els residents afectats es troben aïllats a la primera planta, de manera que la segona, tercera i quarta plantes estan lliures de covid.

El brot  ha arribat després que tots els residents rebessen la primera dosi de la vacuna el passat divendres 8 de gener i ara havien de rebre’n la segona el proper divendres 29. Pasqual espera “que la vacuna haja fet efecte i que totes les persones usuàries puguen superar la Covid sense complicacions”.

Segons Penny Subirats, directora de L’Onada La Ràpita, el més important és que “els residents estan en molt bones mans, les mans que els coneixen i que han estat amb ells els últims anys ”. A més, destaca que tot l’equip de professionals de L’Onada “ tenen molta força i moltes ganes de sortir-se’n ”. Des del Centre asseguren que  hi ha una comunicació constant amb les famílies, que poden seguir les actualitzacions constants via WhatsApp. A més el Comitè de Crisi i de Suport de L’Onada publica diàriament les dades de l’evolució del brot a la secció Coronavirus d’OnaCivitas, la web de L’Onada.

L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, destaca que “el brot s’ha pogut controlar des del principi”. El municipi passa estos moments per la pitjor situació des de l’inici de la pandèmia, amb 169 casos detectats els darrers 7 dies. “Estem tenint uns números catastròfics, amb un índex de rebrot molt molt elevat. Hem de tenir actitud responsable i generosa. Tots els rapitencs i rapitenques hem de complir les mesures i reduir l’activitat social per poder-ho aturar”, ha insistit Caparrós.