Dimiteix el cap de l'Estat Major, el galerenc Miguel Ángel Villarroya, per haver-se vacunat amb altres militars

Interior també ha cessat un oficial de la Guàrdia Civil que es va vacunar amb la cúpula militar

Miguel Ángel Villarroya, cap de l'estat major de la Defensa
Miguel Ángel Villarroya, cap de l'estat major de la Defensa | ND
Aguaita.cat
24 de gener del 2021
Actualitzat a les 10:51h
El cap de l'Estat Major de la Defensa, el general Miguel Ángel Villarroya, nascut a la Galera (1957) ha presentat la seua dimissió a la ministra de Defensa, Margarita Robles, per "preservar la imatge de les Forces Armades". El general Villarroya ha donat este pas després de la polèmica per haver rebut la vacuna contra la Covid-19 juntament amb altres càrrecs militars de l'Estat Major de la Defensa.

Este mateix dissabte, Interior ha cessat l’oficial de la Guàrdia Civil que feia d’enllaç amb l’Estat Major de la Defensa (EMAD) per vacunar-se contra la Covid-19 juntament amb el general Miguel Ángel Villarroya, i altres càrrecs militars. 
El departament dirigit per Fernando Grande-Marlaska va saber ahir que este càrrec de la Guàrdia Civil va participar en la polèmica vacunació de la cúpula militar, i per això el titular d’Interior ha pres la decisió de cessar-lo.


La ministra de Defensa, Margarita Robles, va assegurar divendres que desconeixia la vacunació de càrrecs militars, i va demanar un informe a Villarroya per conèixer els detalls del protocol que s’ha seguit per establir les prioritats dins de l’Estat Major.

L’EMAD, per la seua banda, ha explicat a Europa Press que les Forces Armades tenen la seua pròpia quota de vacunes dins del repartiment del Ministeri de Sanitat, i que el protocol que han dissenyat prioritzava personal sanitari, després membres de missions internacionals i, finalment, membres de la cadena de comandament seguint un criteri d’edat.


Diverses associacions de professionals de la Guàrdia Civil i sindicats de Policia Nacional han demanat explicacions per esta vacunació, que consideren una “desconsideració greu” envers altres col·lectius. Estes entitats censuren els “privilegis” d’algunes persones que “intenten avançar-se als plans del Ministeri de Sanitat per la porta del darrere”, per molt que siguen comandaments.


Algunes veus també demanen que es depurin responsabilitats, igual que ha passat amb alguns càrrecs polítics; per exemple, l’associació professional de les Forces Armades AUME, que exigeix assumir responsabilitats a qui “no només han de donar exemple, sinó complir i fer complir amb allò que estableix per les autoritats sanitàries”.