Un brot de coronavirus afecta la residència d'avis l'Onada de la Ràpita

A l'espera del cribratge que s'està realitzant este dimecres, hi ha 13 residents contagiats i un professional del centre

Façana de la residència l'Onada de la Ràpita
Façana de la residència l'Onada de la Ràpita | Onada Serveis
Aguaita.cat
20 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:26h
Un brot de coronavirus afecta la residència d’avis l'Onada de la Ràpita. Fins a este dimarts s'havien detectat 13 residents infectats i un treballador a l'espera dels resultats de les proves que s'estan realitzant este dimecres al centre sobre el personal que hi treballa i els residents.

Dilluns alguns residents van presentar simptomatologia lleu. Va ser quan es van fer Test d’Antígens als avis afectats, amb el resultat de 13 infectats i un treballador. Segons la direcció, els avis afectats es troben confinats en una planta del centre i a tot el centre s’apliquen els protocols establerts per evitar nous contagis.

Es dona la circumstància que els residents del centre que han donat positiu ja havien rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19.

En declaracions a Ràdio Ràpita, la directora del centre, Penny Subirats, ha explicat que “els residents afectat presenten simptomatologia lleu o són asimptomàtics. Sabem que això pot canviar, però esperem que la primera dosi de la vacuna servisca per estar forts davant això. Dilluns vam posar-nos en contacte en Atenció Primària que van venir la mateixa nit i van fer les proves d’antígens a tota la gent de la planta, vam activar els nostres equips d’emergència i hem sectoritzat la planta afectada, tal com marquen els protocols”.

Durant les darreres setmanes la Ràpita ha esdevingut un dels municipis de les Terres de l’Ebre on els índex epidemiològics han crescut més. En els darrers 3 dies s’han detectat 61 nous casos. En les setmanes anteriors, de l’11 al 17 gener, se’n van diagnosticar 133; del 3 a l’10 gener, 57 i del 28 al 2 de gener, 44.

El risc de rebrot al municipi és troba en els 2.360 punts (la OMS considera que per sobre de 200 és “molt alt”. I la velocitat de transmissió de la malaltia (Rt) és d’1,81, això vol dir que cada se’n persones contagiades transmeten la malaltia a 181 més.