Les infermeres expedientades van citar els seus familiars a l'exterior d'una residència de Tortosa per vacunar-los

Les tres infermeres de les Terres de l'Ebre expedientades i apartades de la feina per l'ICS van vacunar diversos familiars seus

Vacuna contra el coronavirus SARS-CoV-2
Vacuna contra el coronavirus SARS-CoV-2 | Juanma Peláez
Aguaita.cat
13 de gener del 2021
Actualitzat el 14 de gener a les 10:13h
Les tres infermeres expedientades i apartades de la feina per l'Institut Català de la Salut (ICS) a les Terres de l'Ebre van posar la vacuna de la Covid-19 a diversos familiars seus aprofitant que havien anat a administrar la primera dosi del vaccí a una residència de discapacitats del municipi de Tortosa. Segons ha pogut saber l'ACN, dimarts al matí les professionals van avisar els parents per telèfon perquè acudissen en cotxe a fora de l'equipament -una llar residència- i, així, poder-los administrar la vacuna al marge de la planificació prevista. Algú vinculat al centre residencial es va adonar de la situació i ho va posar en coneixement de les autoritats competents. Arran d'este episodi l'ICS ha obert un expedient informatiu a les tres professionals.

Segons ha apuntat la regió sanitària Terres de l'Ebre en un comunicat, "es tracta d'un fet aïllat que no ha afectat el pla de vacunació, i tots els residents van rebre la vacuna que pertocava segons estava planificat". A causa de la gravetat dels fets s'investigarà i recopilarà tota la informació per prendre les mesures per evitar que es torne a repetir, asseguren.

Este dimecres al matí el secretari de Salut Pública i director gerent de l'ICS, Josep Maria Argimon, no ha aclarit si les professionals havien acabat d'administrar les dosis a estes persones no autoritzades, però ha titllat els fets "d'incident molt desafortunat" i "molt greu". També ha indicat que les han apartat de forma cautelar del lloc de treball i que qualsevol irregularitat d'este tipus serà sancionada.

Prop de 3.000 vacunats a les Terres de l'Ebre

El Departament de Salut remarca "tota la coordinació i l'excel·lent feina que fins ara estan realitzant tots els equips de vacunació arreu de les Terres de l'Ebre", on s'ha administrat la primera vacuna fins al dia d'avui a 1.200 professionals del territori.

La previsió és que diumenge ja s'haja administrat la primera dosi de la vacuna a tots els centres de l'àmbit residencial, on s'inclouen tant centres de gent gran, persones amb discapacitat, persones amb trastorns de salut mental i centres religiosos de la regió sanitària de Terres de l'Ebre.

Fins ara s'han administrat 1.712 vacunes a residents i professionals de residències, amb la qual cosa, si se sumem les 1.200 que s'han posat als professionals sanitaris, la xifra de vacunats arriba a les 2.912 persones.