Desenes d'ocells apareixen morts pel fred a la Ràpita

Imatge d'alguns dels ocells morts trobats a la Ràpita
Imatge d'alguns dels ocells morts trobats a la Ràpita | Irena Berbel Palau
Aguaita.cat
11 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:33h
Desenes d'orenetes han aparegut mortes este cap de setmana en alguns carrers de la Ràpita com a conseqüència de la caiguda de temperatures que ha dut la borrasca Filomena.

Tal com es pot observar en les imatges cedides per Irena Berbel Palau es tracta de roquerols, un tipus d'oereneta sedentària, que viu tot l'any a Catalunya, a diferència de les altres espècies d'orenetes, que emigren amb l'arribada del fred. A la Ràpita se n'haurien trobat prop d'una setentena en les darreres hores.

Segons L'Institut Català d'Ornitologia (ICO), una associació que es dedica a l’estudi i seguiment dels ocells, en els darrers dies i amb la caiguda de les temperatures s'han detectats altes mortalitats de roquerols. 

L'ICO especifica que els roquerols morts pel temporal trobats en ciutats com Tarragona pesaven un 35,4% menys del que és normal. Sembla que han mort de fred i desnodrits. Les diferències de mida (ala) indiquen que els ocells més petits, amb més desavantatge tèrmic, haurien pogut patir major mortalitat.