Entitats i Ajuntament d'Alcanar es coordinen per ajudar les persones vulnerables davant l'onada de fred

Este dispositiu especial té per objectiu ajudar les persones sense llar o que no disposen de recursos durant els pròxims dies que es preveuen baixes temperatures al municipi

per Aguaita.cat, Alcanar | 7 de gener de 2021 a les 17:49 |
Vista general d'Alcanar. | S.B.
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidoria d'Acció Social de L'Ajuntament d'Alcanar, Càritas, la Policia Local i l'equip de serveis socials han activat l'Operació Fred. Este dispositiu especial té per objectiu ajudar les persones sense llar o que no disposen de recursos durant els pròxims dies que es preveuen baixes temperatures al municipi.

A partir d'avui, la policia Local d'Alcanar intensificarà el patrullatge per detectar les persones en situació de vulnerabilitat. A més, l'ajuntament facilitarà un espai de pernoctació amb servei de dutxa, calefacció i menjar calent. En el cas que les persones no accepten el trasllat al lloc de pernoctació, les voluntàries de Càritas oferiran mantes, roba d'hivern i menjar. Per la seua banda, Creu Roja d'Alcanar també dona suport a la iniciativa i oferirà lots de neteja i mantes en el cas que siga necessari. L'operació fred es coordinarà des de la Regidoria d'Afers Socials i Famílies.


Col.laboració ciutadana

L'Ajuntament d'Alcanar demana la col·laboració ciutadana per tal de poder arribar a tothom que necessite atenció. En cas de detectar persones que passen la nit al carrer, es demana avisar la Policia Local al telèfon 977732144.


L'Ajuntament, per mitjà de serveis socials, centralitza la informació de la ciutadania amb necessitat de ser atesos i manté una coordinació amb l'entitat Càritas. Si les persones s'adrecen directament a estes entitats, s'inclouen a la llista centralitzada per la Regidoria d'Afers Socials.

 

Participació