Detingut un camioner per circular per l'AP-7 begut, de forma temerària i negar-se a fer les proves d’alcoholèmia

Diversos usuaris van alertar d’un camió que circulava de forma temerària per l'autopista a l’altura d’Amposta

El camió va poder ser interceptat a l'Ametlla de Mar.
El camió va poder ser interceptat a l'Ametlla de Mar. | Cedida Mossos
Aguaita.cat
18 de desembre del 2020
Actualitzat a les 18:41h
Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Terres de l’Ebre van detenir dimecres un home de 49 anys, amb domicili a la República Txeca, com a presumpte autor dels delictes de conducció temerària, conducció sota els efectes de l’alcohol i negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia.

Els fets van tenir lloc a l’autopista AP-7 on diversos usuaris van alertar d’un camió que circulava de forma temerària per esta via a l’altura d’Amposta. Ràpidament, una patrulla va adreçar-se a l’autopista i va poder localitzar el vehicle.

Els agents van observar com el camió anava fent ziga-zagues i posava en perill la resta d’usuaris de la via. Fins i tot, en un d’estos moviments el vehicle va tenir un fregament amb la tanca de seguretat del marge dret de la via.

Davant d’això, els mossos van posar-se davant del camió i van indicar al conductor que els seguís fins la sortida de l’autopista a l’Ametlla de Mar.

Un cop aturat, els agents van comprovar que el conductor es trobava clarament sota els efectes de l’alcohol i van voler fer-li la prova d’alcoholèmia. El camioner es va negar en un primer moment i després, quan va accedir a bufar, va fer la prova intencionadament de forma incorrecta.

Per tot plegat, els mossos van detenir-lo pels delictes mencionats anteriorment i també van immobilitzar el camió, moment en el qual van observar que a la cabina hi havia diverses caixes de llaunes de cervesa, ampolles de cervesa, una ampolla de vi i una ampolla de 2 litres de whisky, la majoria buides.

El detingut va passar ahir a disposició del Jutjat d’Instrucció número 1 de Tortosa.