La Guàrdia Civil i la protectora ARCA salven 9 gossos amb símptomes de desnutrició i insalubritat a Roquetes

Els cadells, en estat salvatge, podrien tindre molt poques esperances de vida

La gossa adulta intentava amagar els vuit cadells dins la caseta.
La gossa adulta intentava amagar els vuit cadells dins la caseta. | Cedida
Redacció
16 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:55h
Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa i voluntaris de la protectora d'animals ARCA han localitzat i han salvat 8 cadells i una gossa adulta que es trobaven amb símptomes de desnutrició i insalubritat en una finca particular de la partida Bandejats del terme municipal de Roquetes, segons ha informat la direcció general de la Guàrdia Civil a Tarragona.

Els fets es remunten a la primera setmana de desembre, quan efectius del SEPRONA van saber, a través de voluntaris de la protectora d'animals, que s’havia extraviat una gossa femella de raça podenc, la qual podria haver tingut cries en alguna finca de Roquetes.

Per este motiu, es van establir dispositius conjunts de cerca de l'animal, i van veure’l en una finca que disposava de tancament perimetral. Després d'establir contacte amb el propietari de la finca i informar-lo del motiu de la presència dels agents, l’home va col·laborar obrint la finca, on van localitzar la gossa adulta en una caseta d'animals destruïda, amb 8 cadells que la mare intentava amagar.

Una vegada establerta la primera presa de contacte amb l'animal, voluntaris de la protectora d'animals i personal del SEPRONA, van capturar-los per traslladar-los posteriorment a les instal·lacions de la protectora, on immediatament li van proporcionar aliment a la gossa adulta i els van aplicar un tractament higiènic sanitari per a la seua recuperació.

Este tipus d'actuacions estan encaminades a salvaguardar la vida dels animals, ja que en estat salvatge disposarien de poca esperança de vida i en cas d'aconseguir l'edat adulta, es reproduirien sense cap mena de control, generant greus incidències entre la població canina.