Un cicle de conferències i debats apropa la realitat de la comunitat transsexual als joves de la Ribera d'Ebre

Èxit de participació a l'octuTRANS organitzat pel Servei d'Atenció Integral, l’Area d’Igualtat del Consell Comarcal i l'Oficina Jove de la Ribera d'Ebre

Banderes LTBI i trans.
Banderes LTBI i trans. | Europa Press
Redacció
13 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:39h
La transsexualitat no és una malaltia de trastorn mental, ni una condició relativa a la salut sexual, ni un trastorn de la personalitat i comportament, ni tampoc un trastorn de la identitat de gènere. Esta és la idea que han reivindicat el Servei d'Atenció Integral, l’Area d’Igualtat del Consell Comarcal i l'Oficina Jove de la Ribera d'Ebre en el marc de l'octuTRANS, un cicle de les xerrades, taules de debat, recomanacions de pel·lícules i documentals que durant el mes d'octubre s'ha celebrat a la comarca. Les accions han culminat amb una emissió en directe de l'activista transsexual Alma Pereira, que ha explicat en primera persona els atacs i les situacions amb què es troba en el seu dia a dia.

Estes accions a les xarxes s'han complementat amb una conferència del doctor Jordi Reviriego, metge de Trànsit Barcelona, una unitat dels Centres d'Atenció Primària de Barcelona que s'ocupa de l'acollida, assessorament i acompanyament al col·lectiu. També s'ha programat una xerrada Gal·la Rouge, una transvestida de Prades (Priorat) que els darrers mesos ha rebut reiterades cartes amenaçadores per part d'un «grup de veïns» anònim, però també el suport d'una bona part de la societat. Finalment, i conjuntament amb l'associació LGBTI Les Arramblades de Tivissa s'ha organitzat una taula rodona amb un metge, un antropòleg, una sexòloga i representants del col·lectiu transsexual. Cada una de les xerrades —que podeu trobar a IGTV l'Instagram @joventutriberadebre— ha tingut més de 250 visualitzacions de mitjana, destacant la de Gal·la Rouge, que n'ha tingut més de 700.

Este novembre, aprofitant que el dia 25 se celebra el Dia Internacional Contra de la Violència envers les dones, de l'Oficina Jove s'han programat diverses xerrades també relacionades amb la sexualitat, amb una reflexió al voltant de la hipersexualització i la cosificació de la dona, un dels pilars en l'estructura de la violència masclista.