El risc de rebrot baixa dels 500 punts a l'Ebre, però la pressió hospitalària continua sent molt alta

Salut comptabilitza 27 pacients crítics per covid

Una investigadora en un laboratori
Una investigadora en un laboratori | Europa Press
Sofia Cabanes
11 de novembre del 2020
Actualitzat a les 12:16h
El risc de rebrot a les Terres de l'Ebre es troba ja per sota del 500 punts. Segons les últimes dades de Salut, este índex es troba ara per ara en 494 punts al territori (-31 punts en 24 hores). Mentre que al conjunt de Catalunya es troba en els 611 punts.

Pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia, coneguda com a Rt, és ara de 0,77 punts (-0,03 respecte ahir). De manera que ara mateix 100 persones en contagien a 77. En ser l'índex per sota d'1, marca un clar retrocés de la malaltia entre la població.

Malgrat això, la pressió hospitalària al territori continua sent molt alta. Tant és així que, tal com exposava este dimarts el delegat del Govern a l'Ebre, Xavier Pallarès, ja s'ha començat a derivar pacients crítics cap a altres regions sanitàries. De fet, segons les darreres dades de Salut el nombre de pacients crítics per covid-19 a l'Ebre és avui 27, mentre que el nombre total de llits de crítics de què disposa l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa és de 29. En total, en estos moments hi ha 59 pacients ingressats per covid al territori, sense comptar els pacients que es troben en centres sociosanitaris.

Pel que fa al nombre de nous casos, este dimecres se n'han notificat 40 de nous, detectats per prova PCR o test d'antígens, 4.476 des de l'inici de la pandèmia. Si es tenen en compte tots els tipus de proves hi ha hagut 4.690 casos a l'Ebre. 

La corba del risc de rebrot a les Terres de l'Ebre, amb dades consolidades de fins al 7 de novembre Foto: Salut