La velocitat de transmissió del coronavirus ja es troba per sota d'1 a l'Ebre

Malgrat la bona evolució dels indicadors, este dimecres s'han notificat dues noves morts

Façana principal de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta
Façana principal de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta | S.Berbís
Sofia Cabanes
04 de novembre del 2020
Actualitzat a les 11:00h
La velocitat de transmissió de la malaltia, coneguda com a Rt, és un dels índex bàsics que indiquen el creixement o decaiguda de la pandèmia. Per sota d’1 es considera que es troba en retrocés. En este sentit, es confirma l’aplanament de la corba a l’Ebre, ja que l’Rt d’este dimecres es troba en 0,92 per primer cop en moltes setmanes. Això vol dir que, ara per ara, 100 persones contagiades a l’Ebre transmetrien la malaltia a 92 persones.

Des de fa uns dies, també, el risc de rebrot al territori baixa. També ho fa este dimecres, que se situa en els 706 punts (-67 en les darreres 24 hores).

Malgrat la bona evolució dels indicadors, encara es troben lluny de situar-se en una zona ‘còmode’ per al sistema sanitari. Cal recordar que un risc de rebrot per sobre dels 200 punts es considera com a “molt alt” i, per tant, encara ens trobem lluny d’esta xifra.

La pressió hospitalària que pateix estos dies la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre també es tradueix en el nombre de morts. Este dimecres cal sumar-ne 2 més, i ja en són 78 des de l’inici de la pandèmia.

Pel que fa al nombre de casos, este dimecres s’han comunicat 51 nous contagis. Des de l’inici de la pandèmia són 3.979 les persones diagnosticades per prova PCR o d’antígens (4.191 si ens fixem en la resta de proves).

Pel que fa al nombre d’ingressos. Actualment hi ha 58 persones ingressades als hospitals ebrencs, Salut no suma però, els pacients que es troben en centres sociosanitaris. D’entre tots estos, 14 es troben a l’UCI.