Confinats 62 grups escolars a Tortosa i 16 més a la resta del territori

Salut i Educació amplien la campanya de cribratges massius a l'escola-institut Daniel Mangrané de Jesús i la setmana vinent als instituts de Roquetes i Amposta

A l'Escola Sant Llatzer hi ha 10 grup confinats d'un total d'11.
A l'Escola Sant Llatzer hi ha 10 grup confinats d'un total d'11. | Google maps
Redacció
26 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 17:16h
Les dades dels cribratges a les escoles de Tortosa han empitjorat en els últims dies respecte a les primeres setmanes d’esta campanya massiva, i actualment hi ha 62 grups aïllats a Tortosa, de 78 al total del territori. Amb tot, es descarta tancar els centres amb molts grups estables confinats, ja que són resultat d'un cribratge preventiu on es detecten els alumnes contagiats asimptomàtics, segons han apuntat responsables del departament de Salut i d’Educació en la roda de premsa d’este migdia. Si ens fixem en els percentatges de contagiats respecte a les primeres setmanes, d'una mitjana de l'1,3% de positius, i un màxim del 4,7% a l'Institut Despuig, s'ha passat a percentatges per sobre del 6% a les escoles Cinta Curto i Sant Llàtzer (amb 10 grups confinats d'un total d'11) i del 10,3% a les Teresianes (on també es cursa educació superior obligatòria). A l'escola de la Mercè, on a més dels alumnes es van fer les PCR 52 famílies, el percentatge provisional és del 2,7%.

El cribratge acaba este dilluns amb la recollida de les últimes mostres a l'Institut Dertosa però Salut i Educació han decidit ampliar la campanya a l'escola-institut Daniel Mangrané de Jesús esta setmana, i fer cribratges massius la setmana vinent als instituts de Roquetes i Amposta.
Al conjunt de les Terres de l’Ebre hi ha 17 grups aïllats més. Concretament al Baix Ebre, hi ha dos grups aïllats a Deltebre i Lligallo. També hi ha 10 grups escolars confinats al Montsià -5 a Amposta, 3 a la Ràpita, i 2 a Ulldecona-, 1 a la Terra Alta – a Vilalba dels Arcs-, i 3 a la Ribera d'Ebre.

En este últim cas els aïllaments s'han produït pels positius de professors d'especialitats i afecta un grup a Móra la Nova, un a Riba-roja d'Ebre i a la Palma d'Ebre, on l'escola està tancada perquè només hi ha un únic grup estable comunitari.