Publicat un llibre que extreu la part positiva del confinament en una casa al Baix Ebre

L’entrenador d’acompanyament personal Luis García Alucha ha publicat el seu primer llibre “Mi confinado despertar”

Per a l'autor és el primer llibre que publica.
Per a l'autor és el primer llibre que publica. | Cedida
Aguaita.cat
14 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:11h
L’entrenador d’acompanyament personal Luis García Alucha ha publicat el seu primer llibre “Mi confinado despertar”, una crònica del solitari confinament de l’autor en una casa pràcticament abandonada a les Terres de l’Ebre, arran de la pandèmia del coronavirus. El llibre, publicat per l’editorial Letra Minúscula, reflectix el procés d'enfrontar-nos a nosaltres mateixos, així com que tot a la vida depèn de la pròpia mirada, i té com a objectiu ajudar les persones a viure una vida pròspera i en plenitud.

Una forta crisi personal el 2016 va fer tocar fons a García Alucha i va mostrar-li que després de cada crisi hi ha una oportunitat. Dixant enrere una extensa trajectòria de 15 anys com a directiu al món de la publicitat a Barcelona, abandonant una acomodada vida, va decidir dedicar-se al coaching, que actualment exercix i compagina amb la seua altra professió i passió com a patró de vaixell.

Esta nova etapa ha comptat amb col·laboracions a la fundació FILIA, que treballa per la protecció del menor; un voluntariat a una ONG al Nepal; i una estada de diversos mesos en un monestir budista també al Nepal, a Katmandú, que va donar un tomb definitiu a la seua vida.
"Per a mi el confinament ha estat un regal. Ho dic coneixedor del sofriment de la humanitat durant aquests dies, de la duresa de tot aquest temps per a molts. A mi m'ha donat l'oportunitat d'observar el que mai podia observar, en definitiva, de descobrir com viure en plena consciència ", explica Luis García Alucha.

"Aquest llibre t'atrapa des de la primera pàgina i et convida a 'despertar' per viure en plena consciència. En essència és mindfulness en estat pur per assaborir cada moment que et presenta la vida ", afirma Cristina Cama García, directora del màster en Mindfulness i Meditació de la Universitat de Barcelona.