Els ingressos hospitalaris per coronavirus continuen pujant a l’Ebre malgrat la millora dels indicadors

Ja són 14 les persones ingressades, 11 més que fa una setmana

UCI de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
UCI de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | Santi Martorell
Sofia Cabanes
09 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:04h
En una setmana el nombre de persones ingressades a l’hospital per complicacions derivades del coronavirus ha passat de 3 a 14, i dos de les quals es troben a l’UCI. És l’exemple més clar que la vertiginosa pujada de contagis viscut en les darreres dues setmanes arran del brot a l’escorxador de Padesa no ha resultat innocu per a la població.

Malgrat que ara ja en estos moments els indicadors epidemiològics comencen a retornar a xifres assumibles, el virus ha acabat notant-se en el nombre de llits ocupats a l’hospital.

En estos moments el risc de rebrot al territori és de 258,64 (-43,96 respecte les anteriors 24 hores) i la velocitat de reproducció del virus ja és inferior a 1 (0,87). A Tortosa, una de les tres ciutats, juntament amb Roquetes i Amposta on s’apliquen restriccions, el risc de rebrot és de 719,04 (-113 punts) i la velocitat de reproducció del virus també és inferior a 1 (0,84). Això vol dir que els contagis es troben en remissió, ja que cada persona contagiada, contagia a menys d’una persona.

En les últimes 24 hores s’han notificat 39 nous casos per PCR, 1.732 des de l’inici de la pandèmia.