La pandèmia continua disparada a l'Ebre a l'espera de l'aplicació de noves mesures restrictives

En les darreres hores s'han notificat 59 casos nous | També han augmentat els ingressos hospitalaris

El CAP Baix Ebre de Tortosa durant la crisi del coronavirus
El CAP Baix Ebre de Tortosa durant la crisi del coronavirus | Santi Martorell
Aguaita.cat
05 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 11:55h
Les dades sobre l’evolució del coronavirus a les Terres de l’Ebre continuen disparades, especialment, arran del brot a l’escorxador de Padesa. En les darreres 24 hores s’han notificat 59 casos nous al territori per PCR i ja en són 1.623 des de l’inici de la pandèmia (1.817 si tenim en compte la resta de dades).
 
A les 11.30 hores s’espera que Salut anuncie l’aplicació de noves mesures restrictives a Tortosa, Amposta i Roquetes, tres dels municipis del territori especialment afectats pel brot a Padesa.
 
Els indicadors sobre el risc de rebrot continuen en llindars mai vistos des de l’inici de la pandèmia, per bé que en les darreres 24 hores s’observa una lleugera estabilització, que podria venir donada per “l’efecte cap de setmana”, en la recollida de dades. Així, el risc de rebrot a Tortosa és de 1.609,69 punts (-95 punts respecte les 24 hores anteriors). La capital del Baix Ebre continua sent el municipi amb un risc de rebrot més alt a tot Catalunya, entre els municipis de més de 20.000 habitants i també té una de les taxes més elevades de velocitats de reproducció del virus Rt (2,21), això vol dir que cada persona contagiada a Tortosa infecta a més de dos persones. A Amposta, una altra de les ciutats en el punt de mira, el risc de rebrot és de 554,59 punts (-11 punts menys que fa 24 hores) amb una Rt d’1,94.
 
Al conjunt del territori el risc de rebrot se situa en els 457,66 (-11 punts) i la taxa Rt en 1,70 punts.
 
D’altra banda, la situació de la pandèmia a l’Ebre ja es comença a notar a l’hospital. Per bé que la pressió hospitalària és baixa, ja són 7 els ingressats (3 més en una setmana), dos dels quals són a l’UCI.