Salut anunciarà noves mesures restrictives a Tortosa, Roquetes i Amposta

La notícia s'ha filtrat este diumenge al vespre

Treballadors de Padesa fent cua al CAP de Roquetes per fer-se proves PCR
Treballadors de Padesa fent cua al CAP de Roquetes per fer-se proves PCR | ACN
Aguaita.cat
04 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 23:35h
L’increment exponencial de contagis de coronavirus que han viscut les Terres de l’Ebre i especialment als municipis de Tortosa, Roquetes i Amposta, arran del brot de Padesa comportarà l’aplicació en les properes hores de noves mesures restrictives en estos tres municipis.

Així ho ha comunicat Salut als alcaldes de les 3 poblacions, per bé que caldrà esperar l’aprovació d’estes mesures per part del Procicat i la publicació posterior al Diari Oficial de la Generalitat per a la seua entrada en vigor.

Este diumenge l'Ajuntament de Tortosa ha reunit la comissió de seguiment de la Covid-19 per valorar quines mesures s'hauran d'implementar a nivell municipal en el propers dies. 

Les dades facilitades pel departament de Salut en l’actualització d’este diumenge continuen creixent pel que fa al risc de rebrot. Al conjunt de les 4 comarques de l’Ebre el risc passa dels 449 punts d’ahir (cal tindre en compte que a partir de 200 punts es considera molt alt) als 468,66 d’este diumenge. Encara més disparat va el risc de rebrot a Tortosa, que creix 100 punts més en un dia i passa de 1609 punts a 1704. Es tracta de la dada més alta de tot Catalunya en ciutats de més de 20.000 habitants, per sobre de Manlleu, amb 1.121 punts.

A Tortosa a partir de d'este dilluns es faran cribratges massius a les escoles de la ciutat per fer una fotografia més exacta de la situació entre la població més jove. És una de les ciutats més afectades pel brot de Padesa, que també s’ha escampat per Roquetes, l’Aldea, Amposta (amb un risc de rebrot de 566 punts) o Santa Bàrbara.

En les darreres setmanes el Procicat ha aprovat l’aplicació de mesures restrictives addicionals en diversos punts de Catalunya on s’havia disparat el risc de rebrot. Així en les darreres setmanes s’han aplicat mesures especials a Vic, Manlleu, Girona, Salt, Barcelona o Reus.