Continua a l’alça el risc de rebrot a Tortosa, amb més de 1700 punts, i al conjunt de les Terres de l’Ebre

A la capital del Baix Ebre puja gairebé cent punts respecte fa 24 hores i a les Terres de l'Ebre este indicador se situa en 468 punts

Accés principal a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta.
Accés principal a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta. | S.B.
Aguaita.cat
04 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:37h
La tendència a l’alça que ha experimentat els últims dies l’evolució del risc de rebrot de la pandèmia de Covid-19 tant a Tortosa com al conjunt de les Terres de l’Ebre no té treva. Les dades facilitades pel departament de Salut en l’actualització d’este diumenge continuen creixent pel que fa a este indicador, i a l’Ebre el risc passa dels 449 punts d’ahir (cal tindre en compte que a partir de 200 punts es considera molt alt) als 468,66 d’este diumenge. Encara més disparat va el risc de rebrot a Tortosa, que creix 100 punts més en un dia i passa de 1609 punts a 1704. Es tracta de la dada més alta de tot Catalunya en ciutats de més de 20.000 habitants, per sobre de Manlleu, amb 1.121 punts. A Tortosa a partir de dilluns es faran cribratges massius a les escoles de la ciutat per fer una fotografia més exacta de la situació entre la població més jove. És una de les ciutats més afectades pel brot de Padesa, que també s’ha escampat per Roquetes, l’Aldea, Amposta (amb un risc de rebrot de 566 punts) o Santa Bàrbara.

En les últimes 24 hores s’han detectat 47 casos més de covid-19 al territori, i ara són 1758 els comptabilitzats en totes les proves des de l’inici de la crisi, dels quals 1564 per prova PCR.
Per contra, la pressió hospitalària continua de moment baixa, amb sis pacients ingressats, un més que ahir (2 a l’UCI).