El brot a Padesa situa la pandèmia a l'Ebre en xifres màximes

El risc de rebrot a Tortosa es per sobre dels 700 punts, mentre que al conjunt del territori és de 273,33 punts | Salut mira amb preocupació l'evolució de les dades

Cribratge fet a Padesa al juliol. Foto d'arxiu
Cribratge fet a Padesa al juliol. Foto d'arxiu | Cedida
Sofia Cabanes
29 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:44h
El Departament de Salut ha notificat este dimarts 95 nous casos de coronavirus a les Terres de l’Ebre. Es tracta de la xifra més alta notificada en un sol dia des de l’inici de la pandèmia i coincidix amb els resultats dels cribratges massius a l’empresa càrnica Padesa, a Roquetes.

El brot a Padesa suma en total 237 contagis, 90 dels quals s’han detectat este cap de setmana. Això ha tensionat enormement la contenció de la pandèmia al territori, especialment a les comarques del Baix Ebre (sobretot a Tortosa) i també al Montsià, com ha reconegut la directora territorial de Salut, Mar Lleixà. De fet, l’evolució d’este brot marcarà en els propers dies si s’han de prendre noves mesures restrictives, tal com ha apuntat Lleixà: “Cada cas positiu implica el cribratge dels seus contactes estrets. Per tant, és molt possible que estes dades vagen en augment. Estem molt atents a l’impacte que això puga tenir i a la Regió Sanitària, perquè és una empresa important del territori on treballen persones de diferents municipis del Baix Ebre i Montsià i de forma molt especial a Tortosa. Per tant, estem molt atents a l’evolució de les dades per si és necessari aplicar alguna mesura més”.

De fet, el risc de rebrot a Tortosa en estos moments és de 703,09 punts (cal tenir en compte que per sobre de 200 es considera molt alt). Al conjunt del Baix Ebre és de 424,94 punts. Mentre que al Montsià és de 160,01 (Amposta 379,12). D’altra banda, la Ribera d’Ebre presenta també un risc molt alt, però que baixa lentament, amb  277,20 punts i la Terra Alta té un risc de 258,11 punts. En el conjunt del territori el risc de rebrot és de 273,33 i la velocitat de reproducció del virus és de 1,96. Lleugerament inferior a la d’ahir (-0,31 punts).

Tot i l’alarmisme de les xifres, la pressió hospitalària es baixa. En estos moments hi ha 4 pacients ingressats, 1 a l’UCI. Les defuncions no han variat des de l’últim recompte i es mantenen en 65.