​El brot de coronavirus a Padesa suma 90 nous positius i arriba als 237 contagis

Durant el cap de setmana s'ha realitzat un cribratge on es van recollir 398 mostres al CAP de Roquetes

Exterior del centre de producció de Padesa a Roquetes
Exterior del centre de producció de Padesa a Roquetes | Cedida a l'aguaita.cat
Aguaita.cat
29 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:55h
El cribratge realitzat pel Departament de Salut durant els passats dissabte i diumenge als treballadors del centre de producció de Roquetes de l’empresa Padesa, ha donat com a resultat 90 PCR positives.
 
Durant els dos dies es van recollir 398 mostres de les quals al CAP de Roquetes. A més de les 90 PCR positives, 306 són negatives i 2 encara es troben pendents de resultat. Arran d’estes dades el brot de Padesa, escorxador dedicat al processament de carn avícola, se situa en xifres de 237 positius, dels quals 218 són treballadors.
 
La Regió Sanitària Terres de l’Ebre, així com el servei de vigilància epidemiològica Terres de l’Ebre mantenen reunions amb l’empresa per tal de prendre diferents mesures un cop s’han obtingut estos resultats.
 
Salut destaca la col·laboració “en tot moment” de Padesa que, durant el cap de setmana, va programar i executar la desinfecció de les instal·lacions.
 
El primer cas positiu en este brot es va detectar el 13 de setembre i, a partir de llavors, el nombre de contagiats es va enfilar. Arran dels primers casos, l'empresa va fer un cribratge a 200 treballadors. Dimecres de la setmana passada es van diagnosticar 17 positius de cop, per la qual cosa Salut va decidir fer les proves PCR massives este cap de setmana al CAP de Roquetes.
 
A finals de juliol ja es va fer un cribratge preventiu a un miler de treballadors de les plantes de Padesa i Paumar de Roquetes i Amposta. Llavors, però el nombre de casos va ser molt més baix, 16 en concret.