La CUP Terres de l'Ebre demana la creació d'un front intitucional ebrenc per defensar el territori

Presentarà mocions als ajuntaments on té representació per reclamar l'aturada del transvasament de l'Ebre a la Conca de Barberà i la dissolució progressiva del CAT

Pancarta de la CUP en una manifestació per la defensa de l'Ebre entre Deltebre i Sant Jaume. Imatge d'arxiu
Pancarta de la CUP en una manifestació per la defensa de l'Ebre entre Deltebre i Sant Jaume. Imatge d'arxiu | Cedida
Aguaita.cat
28 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:23h
La CUP Terres de l'Ebre presentarà a tots els ajuntaments on té representació una moció en contra del transvasament de l'Ebre aprovat per la Generalitat i el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) a la Conca de Barberà i per la dissolució del CAT.

A més a més, la mateixa moció insta els ajuntaments a presentar al·legacions als estudis de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre abans de fer el nou Pla de Conca, demanda efectuada ja per la Plataforma en Defensa de l'Ebre.
 
El passat 18 de setembre la CUP-Crida Constituent ja va presentar al parlament una proposta de resolució (PR) on instàvem al Govern de la Generalitat a aturar el projecte del transvasament a la Conca de Barberà i la dissolució progressiva del CAT, entre d'altres qüestions. La PR va ser tombada amb els vots en contra del PP, PSOE, Cs, ERC i JuntsxCat, inclosos els vots en contra de totes les diputades  i diputats ebrencs al parlament.
 
"Davant d'això i totes les noves amenaces que està patint el riu Ebre, es fa evident la necessitat d'organitzar un front institucional ebrenc que realment defense els interessos del territori i inste el Govern de la Generalitat a aturar les polítiques d'agressió al Delta i al conjunt de les Terres de l'Ebre i que reculla les reivindicacions de les organitzacions en defensa del territori com la Plataforma en Defensa de l'Ebre", advoca la CUP.
 
La formació anticapitalista també convida la ciutadania ebrenca a participar de l'assemblea informativa convocada per la PDE el proper 3 d'octubre a les 20h a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.