El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita reclama a l’Estat la creació d’un fons per a la recuperació econòmica i social

l plenari també aprova una moció per demanar el desdoblament de la carretera C-12

El ple s'ha dut a terme este divendres al migdia.
El ple s'ha dut a terme este divendres al migdia. | Cedida
Aguaita.cat
25 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:16h
El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat per unanimitat una proposta subscrita per tots els grups municipals, excepte el PSC, que reclama al Govern espanyol un fons extraordinari de 5.000 milions d’euros perquè els ens locals puguen fer front a la recuperació econòmica i social de la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19. La resolució aprovada durant el plenari del mes de setembre, també insta al Govern espanyol a flexibilitzar la regla de despesa dels ajuntaments, a modificar la llei d’estabilitat pressupostària (Llei 2/2012) i que les administracions locals puguen disposar del superàvit de l’any 2019 i dels romanents acumulats.

A més a més, l’Ajuntament de la Ràpita exigix al Govern de la Generalitat la creació d’un fons de cooperació extraordinari, dotat amb un mínim de 150 milions d’euros per atendre les necessitats socials que ha generat la pandèmia, així com l’habilitació d’una línia de compensació econòmica a les administracions locals  per unes despeses que no els corresponen.

Amb l’aprovació d’esta proposta impulsada per l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, l’Ajuntament de la Ràpita se suma a les reclamacions dels ajuntaments d’arreu de l’Estat a favor de la suficiència financera dels ens locals amb la intenció de donar resposta a les necessitats del veïnat del municipi.

Moció pel desdoblament de la C-12

El grup del PSC ha presentat una moció per reclamar a la Generalitat de Catalunya el desdoblament de la carretera C-12. La portaveu socialista, Rosa Anglés, ha reclamat que els ajuntaments “facen força a la Generalitat de Catalunya arregle esta carretera com s’ha d’arreglar amb un desdoblament i no amb una solució de carrils de 2 + 1”.

Per al portaveu d’ERC, Albert Salvadó, el desdoblament de la C-12 “és una reivindicació històrica del territori” però també ha recordat que la carretera N-340 afecta a més gent de la Ràpita” i ha emplaçat al PSC “a demanar a l’Estat el tercer carril de l’AP-7 al govern central”.

La portaveu de Junts per Catalunya, Helena Queral, ha apuntat que l’Ajuntament de la Ràpita ha de posar esforços en altres carreteres i ha recordat que el departament de Territori està executant millores a la C-12.

Per la seua banda, el portaveu de Més Ràpita, Pedro Hernández, ha dit que “ja toca” arreglar la C-12 que és “una carretera prou perillosa”. La moció dels socialistes s’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC, el PSC, Més Ràpita i amb l’abstenció de JxCAT.