La llista de símptomes que no podran presentar els infants per poder anar a l'escola

Salut i Educació enumeren quins són els símptomes que s'hauran de vigilar diàriament

Una aula buida
Una aula buida | Europa Press
NacióDigital
04 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:31h
L'ús de mascaretes, la neteja de mans i la creació de grups "bombolla", són algunes de les mesures que ja es coneixen de cara a un inici de curs on hi ha més dubtes que certeses. Ara també s'ha fet pública la llista de símptomes que no podran presentar els infants a l'hora d'accedir als centres, entre les quals figuren la congestió nasal - tenir moc - o bé el mal de cap.

En una carta signada pels consellers de Salut, Alba Vergés, i d'Educació, Josep Bargalló, s'explica a les famílies quines són les mesures adoptades per prevenir els brots de coronavirus a les escoles. Més enllà de no poder superar els 37,5 graus de temperatura corporal - sense haver-la reduït amb ús d'antitèrmics- o bé l'obligatorietat de l'ús de mascareta pels majors de sis anys, també s'ha establert tot un seguit de símptomes que s'hauran de vigilar cada dia abans de sortir de casa. 

Els alumnes de 14 anys o menors no podran presentar febre o febrícula, tos, dificultat per respirar, mal de coll, congestió nasal (mocs), vòmits o diarrees, mal de cap, malestar i/o dolor muscular. De la mateixa manera, els joves de 15 anys cap amunt, tampoc podran presentar alteracions del gust o l'olfacte ni calfreds. En el seu cas, la presència de mocs no hi apareix com un símptoma a tenir en compte. 

Més enllà de si es tracta d'un alumne o no, cap persona tampoc podrà accedir al centre escolar si és positiu de Covid-19 i està en aïllament, si espera el resultat d'una PCR, si conviu amb un positiu o bé si està en quarantena preventiva per haver tingut contacte estret amb algun cas.

El document i el seu annex també inclouen els procediments que s'hauran de seguir en cas que es detecte un possible positiu, i també quan este es confirmi o siga negatiu. També recorda com s'executaran la resta de mesures ja anunciades pel Govern, com l'ús de la mascareta i la higiene de mans. Així mateix, al final del text s'especifica que "es faran ajustaments" del procediment segons evolucionen els coneixements que es tenen sobre la Covid-19 i la situació epidemiològica del país.
 

Mesures del Govern de cara a l'inici del curs escolar by naciodigital on Scribd