Més de 170 infants participen en «La Tribu» del Consell Comarcal del Baix Ebre

El Servei d'Atenció Diürna ha atès este estiu 179 persones de cinc municipis diferents

Els infants i joves han assistit a
Els infants i joves han assistit a | Cedida
Redacció
28 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:49h
Fins a 179 infants i adolescents de Roquetes, Deltebre, l'Ametlla de Mar, Camarles i l'Ampolla han format part de "La Tribu", una acció gratuïta per a xiquetes i xiquets d'entre 3 i 16 anys integrada dins del Servei d'Intervenció Socioeducativa del Consell Comarcal del Baix Ebre.

"És un servei molt necessari que ofereix a infants i joves activitats de lleure i que els garanteix dos àpats diaris. Un servei que aquest estiu s'ha adaptat a l'excepcionalitat de la situació i ha adoptat un seguit de mesures preventives per la crisi de la covid-19", manifestava el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. La programació de "La Tribu" ha inclòs activitats i jocs a través de les quals es treballen els valors del respecte, l'amistat, la responsabilitat, la conscienciació ambiental, la cooperació, l'escolta activa i l'empatia. Per garantir les mesures higièniques, es va crear la figura d'un responsable de prevenció i higiene que comprovava diàriament la temperatura dels assistents, distribuïts en grups d'un màxim de 10 persones.

El servei s'ha prestat durant els mesos de juliol i agost als municipis de Roquetes i Deltebre, amb 60 i 45 participants respectivament; durant el mes de juliol a l'Ametlla de Mar amb un total de 36 participants i, finalment, durant el mes d'agost a Camarles i l'Ampolla amb 21 i 17 participants respectivament. Pel que fa a l'horari del servei ha estat entre les nou del matí i dos quarts de tres del migdia, amb variacions en funció del municipi, període durant el qual el Consell ha oferit l'esmorzar i el dinar als participants.