Pepet i Marieta posa la banda sonora de la Festa Major d'Alcarràs

El grup musical d'Ulldecona ha estat l'encarregat de posar banda sonora a la festa major del municipi de Ponent

Foto promocional dels 'Pepet i Marieta'
Foto promocional dels 'Pepet i Marieta' | Cedida
Aguaita.cat
20 d'agost del 2020
Actualitzat a la 13:29h
Pagesos, fruita, balls populars, pubilles i hereus, gent mudada, lifares, garrotins, amoríos d’estiu i, sobretot, la seva particular manera d’entendre la música i les festes majors són els ingredients que Pepet i Marieta, el singular combo de les Terres de l’Ebre, ha barrejat per crear Alcarràs, on vas, la cançó que aspira a convertir-se en himne oficial de la Festa Major d’Estiu d’enguany al poble. La cançó, i el videoclip original de l’alcarrassí Carles Gòdia que l’acompanya, s’estrena a pocs dies de l’inici de les Festes, que enguany se celebren del 26 al 30 d’agost. El mateix dia 26, tot just després del pregó i la proclamació de pubilles i hereus, Pepet i Marieta oferiran un concert a la plaça del Mercat al qual estrenaran la cançó.
Pepet i Marieta

La visita de Pepet i Marieta a Alcarràs no és la primera que la banda ebrenca ha realitzat a una vila amb la qual; explica Josep Bordes, el cantant del grup; mantenen una relació molt estreta: “De fet, hi ha una vinculació familiar, perquè la meva mare va vindre a Alcarràs de jove per aprendre a brodar. És cert que hem tocat aquí varies vegades, però, a mi particularment, m’ha fet molta il·lusió aquest encàrrec de la cançó de la Festa Major d’enguany. En certa manera, puc dir que ara és com si tanquéssim un cercle. A més a més, aquí a les Terres de Ponent, la gent de l’Ebre ens trobem quasi com a casa. La parla és molt semblant i la gent és especial. De fet, sempre es diu que el nostre territori es va repoblar amb gent de Ponent i això, encara avui, es nota. Per nosaltres és tot un honor i un plaer participar a la Festa Major”.

La cançó, explica el cantant de Pepet i Marieta, barreja situacions, personatges i sentiments que es repeteixen a les festes majors d’arreu amb elements singulars alcarrassins i la mixtura ha permès acompanyar la peça d’un vídeo, original de Carles Gòdia, artista i creador del cartell de la Festa Major d’Estiu d’Alcarràs d’enguany. “És un vídeo especial que trobo acompanya molt bé a la cançó. És, de fet, la translació perfecta del tema al llenguatge visual. 

Alcarràs, on vas és el resultat d’un encàrrec que es va fer, explica Gerard Companys, regidor de Festes, en un moment al qual la possibilitat d’haver de cancel·lar la Festa Major d’Estiu d’enguany era una possibilitat. Esta circumstància, va decidir el consistori a fer un pas endavant per tal que, fos quin fos el desenllaç de tot plegat, existís un element –en aquest cas la cançó- festiu del qual tothom en pogués gaudir: “Ha estat un any complicat i ens hem hagut d’enfrontar a situacions d’incertesa. Finalment, la Festa Major d’Estiu se celebra i tots podrem gaudir en directe de la cançó dels Pepet i Marieta, però si no hagués estat així, n’hauríem pogut gaudir d’una altra manera. Les festes majors són un espai de socialització i fan poble, Per això, dins d’un context de màxima garantia sanitària, hem decidit celebrar-la”, explica el regidor.

Josep Bordes, el cantant de Pepet i Marieta, destaca el que ell considera “valentia” amb la qual treballa l’ajuntament d’Alcarràs: “Ells tenien clar que calia, fos quina fos la situació aquest mes d’agost, una expressió que es vinculés a la Festa Major i van triar encarregar-nos aquesta cançó. Nosaltres, com a músics, estem molt agraïts i considerem que Alcarràs és un exemple. Les festes majors són cultura però, també, són el pa de moltes persones i en un any ple de cancel·lacions, cal reconèixer l’esforç que fan consistoris com l’alcarrassí. Vivim dins d’una situació plena de contradiccions a la qual veiem com les platges i els centres comercials estan plens i, en paral·lel, moltes festes populars es cancel·len quan no caldria si s’organitzessin amb mesures de seguretat com, per exemple, les previstes a la Festa Major d’Estiu d’Alcarràs. Els riscos, a una festa major ben organitzada, són molt inferiors als que acceptem en altres espais i situacions”, explica.

De moment, us deixem l'estrena per anar escalfant motors i des de les Terres de l'Ebre sentir-nos com a casa des d'un municipi de Ponent.