Les Terres de l'Ebre registren el risc de rebrot més alt de tota la pandèmia

Segons les dades de Salut, este dimecres s'han registrat 28 nous positius i una altra víctima mortal per covid-19

UCI de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.
UCI de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. | Santi Martorell
Aguaita.cat
19 d'agost del 2020
Actualitzat a la 13:07h
L'índex de rebrot a les Terre de l'Ebre assoleix xifres mai vistes, segons les dades notificades este dimecres pel departament de Salut. Avui l'índex de risc de rebrot s'eleva fins a 223,26, la més alta registrada en tota la pandèmia, i superant gairebé 60 punts la xifra d'ahir. Pel que fa al nombre de casos, en les passades 24 hores s'han registrat 28 nous positius, mentre que durant els cinc dies anteriors s'han confirmat 116 casos. Actualment hi ha 16 persones ingressades, de les quals 5 a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i, a les Terres de l'Ebre, la covid-19 s'ha emportat 61 persones, una d'elles les passades 24 hores.

Des de l'inici de la pandèmia, a les Terres de l'Ebre s'han detectat un total de 750 casos positius confirmats per PCR i 925 incloent la resta de proves. La taxa de confirmats per PCR en els darrers set dies és de 70,55 per 100.000 habitants i la Rt s'eleva a 2,04.
 

Risc de rebrot a les Terres de l'Ebre, dades del 19 d'agost de 2020. Foto: Salut



La tendència a l'alça del nombre de casos confirmats per PCR podria ser el resultat de la campanya de testos que s'està duent a terme en molts municipis, però també cal tenir en compte l'alta capacitat de contagi de la pandèmia, que està deixant marca al territori.