Front comú del sector cultural ebrenc en contra de la suspensió d'actes

Critiquen que no es regulen altres activitats que manifesten un risc de contagi més elevat

Els concerts del Deltachamber a Amposta, un dels darrers actes culturals celebrats a la capital del Montsià.
Els concerts del Deltachamber a Amposta, un dels darrers actes culturals celebrats a la capital del Montsià. | Albert Vidal / Vèrtex Comunicació
Aguaita.cat
17 d'agost del 2020
Actualitzat a les 10:52h
Les persones que treballen en la cultura i els músics de les Terres de l'Ebre s'han unit en un manifest comú per reivindicar que els actes culturals són segurs. En el comunicat, diuen que tot i la situació sanitària i la problemàtica que dels rebrots de Covid-19 se'n deriva, no entenen la suspensió dels actes culturals que es comencen a produir.

"En aquests mesos, la Cultura ha demostrat seny i seguretat, complint totes les mesures de prevenció marcades per l'autoritat sanitària. És totalment il·lògic que se suspenguin actes, en els quals es compleixen totes les mesures, i no es regulin altres activitats que manifesten un risc de contagi molt més elevat", destacaven, al que afegien que "suspendre els actes culturals és tan fàcil com fer creure que la cultura és prescindible; però és un error que ens pot sortir molt car i que no ens podem permetre".

A banda, i sota les etiquetes #LaCulturaEsCosadeTots i #LaCulturaEsSegura, des del sector recordaven també que "la Cultura és també un sector econòmic del qual depenen moltes famílies", i que totes les persones del sector havien mostrat, fins ara, responsabilitat i col·laboració per evitar la propagació del virus.