La Ràpita disposarà d’un banc de terres per promoure la recuperació de finques abandonades

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat inicialment els reglaments del Banc de Terres, de l'ordenança de circulació i del servei urbà de taxi

Zona dels Hortets de la Ràpita.
Zona dels Hortets de la Ràpita. | Cedida
Aguaita.cat
13 d'agost del 2020
Actualitzat a les 17:05h
El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat este dijous la creació d’un Banc de Terres a la població. Esta eina ha de servir per evitar l’abandonament de les terres agrícoles i afavorir la recuperació de les finques en desús. Al mateix temps, permetrà atendre la demanda de pagesos o particulars que volen disposar de camps de conreu i no disposen de terres. El reglament s’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC i Més Ràpita i les abstencions de JxCAT i el PSC.

L’ajuntament crearà un registre on els propietaris podran inscriure el seu terreny i un altre registre per als veïns empadronats a la Ràpita que tinguen interès a arrendar el terreny. A partir d’aquí, el consistori posarà en contacte ambdos parts, que al seu torn, decidiran les condicions de l’arrendament.

El regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, ha explicat que disposar d'un Banc de Terres oferix avantatges tant per als propietaris dels terrenys agrícoles com per la població en general: "Pels propietaris, que algú li cultive el seu terreny, pot suposar revalorar-lo i segons l'acord amb el qual arriben les dos parts, en pot profit econòmic. Per a tota aquella persona que no té terra i en vol disposar, l'ajudarà a tirar endavant el seu projecte, siga un negoci d'agricultura ecològica o un hort particular. I per a tota la població, aconseguim reduir el risc d'incendis i millorar el nostre paisatge agrícola".

Durant el plenari ordinari del mes d'agost també s'ha aprovat inicialment la modificació de l'ordenança de circulació i seguretat viària, així com l'ordenança del servei urbà de taxi. També s'ha aprovat definitivament l'operació de crèdit de 2.000.000 euros per dur a terme diferents inversions durant la resta del mandat.