Una xiqueta ebrenca d'11 anys amb coronavirus mor a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

S'ha iniciat una investigació per conèixer les causes de la mort, a l'espera de l'autòpsia

Urgències Hospital Joan XXIII de Tarragona.
Urgències Hospital Joan XXIII de Tarragona. | Jonathan Oca
Redacció
11 d'agost del 2020
Actualitzat a les 21:44h
Una xiqueta d'11 anys ha mort avui a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. La nena ha donat positiu per coronavirus i ara s'estan investigant les causes concretes de la mort, segons ha avançat el Diari de Tarragona.

Traslladada des de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, no tenia patologies prèvies i patia un dolor abdominal agut, segons assenyala el mateix mitjà de comunicació citant fonts mèdiques. Posteriorment se li ha derivat en una isquèmia intestinal i una perforació gàstrica que, malgrat la intervenció quirúrgica, li han provocat la mort a primera hora del matí.

Segons les primeres hipòtesis, la petita podria haver sofert una síndrome similar al de Kawasaki i que els investigadors relacionen amb la pandèmia del coronavirus.

Ara cal esperar el resultat de l'autòpsia, ja que les complicacions ocasionades per aquestes patologies podrien ser la clau de volta de la defunció. El secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha detallat que es desconeix la causa de la mort ara per ara.