Bandera roja a la platja Riumar de Deltebre per l'abundància de meduses

Prohibit el bany a la platja de Riumar a conseqüència de les meduses i l'apicació del nou protocol de banderes per informar sobre l'estat de la mar

Un socorrista i una bandera vermella.
Un socorrista i una bandera vermella. | Europa Press
Aguaita.cat
06 d'agost del 2020
Actualitzat a les 20:44h
Segons informa Protecció Civil avui la platja de Riumar, de Deltebre ha hagut d’hissar la bandera roja per la presència excessiva de meduses. 
Fins ara quan succeïa este fet, onejava la bandera groga però el nou protocol aplicat d'ença de l'inici de la Covid-19 exigix que les platges utilitzen la bandera roja per avisar i prohibir el bany davant de la presència de meduses.

La reacció a les picades me medusa que es produix varia segons les característiques de la persona afectada. Són especialment sensibles totes les persones amb antecedents d'al·lèrgia, les que pateixen asma o malalties cardiovasculars i els infants. És molt important la quantitat de superfície corporal que rep l'impacte dels tentacles, la zona de la pell que es veu afectada i especialment els ulls.

És important saber en quines platges es localitzen les meduses.Protecció Civil informa regularment de l'estat de les platges.

Que s'ha de fer quan et pica una medusa?
-Sortir de l'aigua.
-No rascar-se ni fregar la zona afectada amb tovalloles o altres peces.
-Retirar de la pell (amb pinces o guants) les restes de tentacle, si són visibles.
-Rentar la ferida amb aigua salada. Mai no s’ha d’utilitzar aigua dolça, ja que activa les cèl·lules i augmenta la quantitat de toxina injectada.
-Omplir una bossa de plàstic amb gel i aplicar-la com més aviat millor, durant uns 5 minuts, sobre la zona de la picada (mai no s’ha de posar el gel directament sobre la pell). Si la coïssor no es deté, s’hi pot aplicar fred una altra vegada, durant 5 minuts més.
-Per evitar la infecció de la ferida, s’aconsella l’aplicació sobre la pell d’un antisèptic (alcohol o povidona iodada) 3 o 4 vegades al dia, durant 48-76 hores.

Si les molèsties continuen o generen tremolors, nàusees, marejos o dolor intens, caldrà acudir a un centre sanitari.