​El brot a l'Hospital de Jesús arriba ja als 19 contagiats i 4 morts, mentre un dels brots de la Ràpita ha provocat el de l'Hospital d'Amposta

El territori continua amb 6 brots actius

Entrada a l'Hospital de Jesús
Entrada a l'Hospital de Jesús | Aguaita.cat
Aguaita.cat
22 de juliol del 2020
Actualitzat a les 15:07h
Les Terres de l’Ebre continuen amb 6 brots actius de coronavirus i, en les últimes hores, dos d’estos brots han experimentat un creixement que ha disparat les morts relaciones amb la pandèmia al territori.

Segons informa el Departament de Salut, en estos moments el brot que afecta més persones és l’originat a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. Salut comptabilitza un total de 19 contagiats, entre els quals 4 persones que han mort en els darrers dies o hores. Cal especificar que entre estes 4 persones que han perdut la vida, 3 es trobaven ingressades a l'Hospital de Jesús [una d'elles ha mort en les darreres hores], mentre que la quarta persona va ser derivada dies enrere a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on ha mort.

En segon lloc continua l’originat en un claustre de professors del Perelló, a partir del qual s’han contagiat 14 persones amb una ramificació important a la Ràpita (amb 8 casos). Dos persones afectades per este brot continuen hospitalitzades, per bé que el brot sembla que ha quedat estabilitzat.

Com vam informat ahir, la Ràpita ha registrat dos brots més, a banda dels casos derivats del Perelló. Les autoritats sanitàries han prestat especial interès en les últimes hores en un d’estos brots, ja que ha provocat, al mateix temps, un brot a l’Hospital Comarcal d’Amposta. Si fa 24 hores el nombre de casos afectats per este brot eren 6 persones, ara ja s’ha arribat als 10 contagis entre la Ràpita i l’Hospital Comarcal d’Amposta. Es fa seguiment a una vintena de persones i hi ha un hospitalitzat.

A la Ràpita hi ha un altre brot que es manté estable, amb 3 contagis i una quinzena de persones en seguiment. Es tracta d’un brot generat en l’àmbit social, no familiar.

També es manté estable en 6 casos el brot originat en una família de Tortosa, que es troba aïllada a Tarragona. Així com el brot, també d’àmbit familiar, de la Raval de Crist, a Roquetes, on hi ha 3 afectats.