La Guàrdia Civil investiga dos veïns de Batea per maltractar el seu gos causant-li lesions irreversibles

A l’animal se li va haver de practicar l’eutanàsia per part d’un professional degut al seu estat

Agents de la Guàrdia Civil.
Agents de la Guàrdia Civil. | Cedida
Redacció
17 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:07h
Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa, han pres declaració com investigats a dos veïns de Batea per un presumpte delicte de maltractament animal, en haver-li practicat contínues agressions físiques irreversibles a un gos seu.

Els fets es remunten als primers dies de juliol, quan agents del Seprona de Tortosa van iniciar una recerca a través de la xarxes socials en tenir coneixement del maltractament físic que patia un gos tancat a l'interior d'un habitatge de la localitat de Batea.

Després de realitzar diverses gestions van localitzar el domicili on, pel que sembla, l’animal patia contínues agressions. Els agents s’hi van personar i un cop el propietari els va permetre accedir a l’habitatge van comprovar que tot i que no hi havia cap animal, hi havia detalls que evidenciaven que hi havia habitat un gos. El propietari, davant les preguntes, va explicar que el gos havia patit lesions i va ser traslladat a una clínica veterinària, on després de practicar-li unes primeres cures i en veure que les lesions eren de gravetat, se li va practicar l’eutanàsia per tal que no patís.

Per este motiu, a finals de la setmana passada es va prendre declaració com a investigats dos persones de la mateixa família com a responsables de l'animal, per la comissió d'un presumpte delicte de maltractament d'animals domèstics amb resultat de mort, ja que li haurien causat al seu animal de companyia lesions irreversibles que li van causar la mort.

Les diligències instruïdes van ser remeses al Jutjat en Funcions de Guàrdia de Gandesa.