L'alcalde de Godall, Paco Miró, serà el cap de llista del PSC a Amposta

Després de passar un procés de primàries sense trobar cap candidat, l'executiva local del PSC a Amposta va proposar el nom de Miró, que va ser ratificat anit en assemblea.

Sofia Cabanes
05 d'abril del 2014
Francesc Miró és alcalde de Godall des de 1999.
Francesc Miró és alcalde de Godall des de 1999. | Cedida
Francesc Miró és alcalde de Godall des de 1999. Foto: Cedida

L'assemblea local de l'agrupació del PSC d'Amposta va escollir anit l'actual alcalde de Godall, Paco Miró, com a cap de llista dels socialistes per a les properes municipals a la capital del Montsià. 

Miró (1960), alcalde de Godall des de 1999, ja va ser regidor al consistori ampostí durant l'alcaldia de Josep Maria Simó (1983-1987). Actualment, a més d'alcalde de Godall, és diputat provincial.

Ara fa 3 anys, després d'unes eleccions municipals que van deixar el PSC a Amposta amb 3 regidors i com a tercera força, l'actual portaveu i primer secretari de l'Agrupació, Toni Espanya, ja va anunciar que no repetiria com a candidat. Tot i que reconeix que la "reacció inicial" anit a l'assemblea va ser de "sorpresa" subratlla que "Paco és un ampostí afillat a Godall. Ja va ser regidor, la família d'ell és d'Amposta i estos últims anys ha fet tanta vida a Amposta com a Godall", ha explicat a aguaita.cat.

L'Agrupació local d'Amposta va obrir un procés de primàries però va quedar desert. 
 "Vaig agafar el compromís de presentaruna persona que agafés el repte i el procediment de primaries permet que si durant el període establert no es presenta ningú, l'executiva pot presentar una persona que considere que reuneix el perfil i no té per què ser ni militant ni simpatitzant", argumenta Espanya.

La proposta va ser acceptada per l'executiva i anit Miró va ser ratificat per una àmplia majoria dels militants assistents "si hi havia 30 persones, 29 van votar a favor de la proposta". Hi va haver una única abstenció.

"Vist en perspectiva de militant, Paco és una persona que fa un salt mortal molt arriscat, perquè si es presentés a Godall de nou, no tindria dificultats per tornar a ser alcalde", admet el primer secretari. Fins i tot, un dels assistents dirigint-se a Miró, li va dir: "tu ara a Godall ets cap de sardina i Amposta t'arrisques a ser cua de llissal". 

"S'haurà de fer un esforç evident d'explicar el seu perfil, però un cop la gent ho haja vist, jo li veig un actiu molt gran. Tota la gent que vulga un canvi tranquil té a Paco com a una persona que ha estat alcalde i que n'entén de gestió municipal. Pot arrossegar una part important fins i tot de CiU", augura el que ha estat cap de llista en les últimes comptesses. Segons el seu relat, ahir a la nit, Miró va afirmar que "no seria gens descabellat un triple empat a Amposta". 

Amposta és la tercera agrupació socialista de l'Ebre amb més militants. "Entre militants i simpatitzants tenim 300 persones, però és cert que la gent està molt desmobilitzada tant per la situació al partit com la de Catalunya". Segons Espanya la presentació de Miró coma candidat pot ser un revulsiu. "Anit dos persones que es van donar de baixa recentment ja em van dir que tornarien". Tot i que reconeix que "una part important" de la militancia ampostina "en funció del que passe en els propers mesos es poden plantejar la militància", encara que això no trauria que estiguen disposades a treballar pel projecte muncipal, afirma el primer secretari ampostí. 

En declaracions a aguaita.cat Miró assegura que "Amposta mereix un canvi assenyat i serer" i que "no pot sorprendre" que es presente com a candidat a la capital del Montsià, perquè actualment viu a Amposta. "Em moc per allà, he tingut negocis i hi he estat sempre lligat. Pot sorprendre el canvi però no que em presente com a cap de llista". "Vaig anar a viure a Godall per què m'havia casat allà. Ara la vida me torna a portar a Amposta, la meua dona és d'allà i hi tinc tots els meus familiars".

Pel que fa a Godall, el poble del qual encara n'és alcalde, Miró diu "que la notícia s'està coneixent este matí" i que, tot i que no ha volgut avançar quin serà el seu relleu assegura que "dixarem les coses bé".

El ja alcaldable socialista afirma d'altra banda en una nota que el PSC ha enviat als mitjans que encara “este repte amb molta il·lusió i ganes de treballar amb el convenciment que aportaré la meua experiència i treball en l’àmbit municipal per liderar l’alternativa serena que necessita Amposta després de gairebé 28 anys de govern de CiU”, ha subratllat.