He de portar mascareta a la platja?

És obligatòria per als majors de 6 anys tant a l'aire lliure com en espais públics oberts o tancats encara que hi hagi distància de seguretat, però amb algunes excepcions

La Barceloneta.
La Barceloneta. | Albert Alemany
Aguaita.cat
09 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:20h
La mascareta és obligatòria a Catalunya des d'avui dijous, 9 de juliol. Ho és per a tots aquells majors de sis anys tant a l'aire lliure com en espais públics oberts o tancats encara que hi haja distància de seguretat. Ara bé, hi ha algunes excepcions. Per exemple, com així ha sigut des del primer dia, no cal dur-la per fer esport. Tampoc cal dur-la a la platja. Este darrer era un dels grans interrogants que havien sorgit a partir de l'anunci del pla del Procicat, i el Departament de Salut ho ha concretat este dimecres.

Xavier Llebaria, director de l'Agència de Salut Pública, ha insistit que la mascareta és i serà obligatòria en totes les activitats, excepte en aquelles que "per la seua naturalesa" facen incompatible el seu ús. I quines són? "No s'haurà de dur mascareta en els grups de convivència estables, casals d'estiu, piscines o platges, ni per banyar-se ni per prendre el sol", ha apuntat Llebaria. "El sentit comú ens diu que no hi ha cap risc en banyar-se i prendre el sol sense mascareta a la platja", ha reblat.