EL PSC de Deltebre retreu al Govern que no faci efectiva cap mesura per dinamitzar l'activitat pesquera i marisquera

En el Ple d’este dimecres a proposta del PSC es debatrà una moció en la qual s’insta a la Generalitat a assumir la seva competència i responsabilitat per fer front a les problemàtiques que està patint el sector pesquer i aqüícola des de fa temps amb la regressió del Delta, i que ara s’han fet més evidents amb el temporal Glòria

1200_1593530033PSX_20200630_165301
1200_1593530033PSX_20200630_165301 | Arxiu
Aguaita.cat
30 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:16h
En el Ple de l'Ajuntament d’este dimecres a proposta del PSC es debatrà una moció en la qual s’insta a la Generalitat a assumir la seva competència i responsabilitat per fer front a les problemàtiques que està patint el sector pesquer i aqüícola des de fa temps amb la regressió del Delta, i que ara s’han fet més evidents amb el temporal Glòria.
En les últimes dècades l’activitat pesquera i marisquera, juntament amb el turisme i l’agricultura biològica, han anat agafant un paper rellevant en l’activitat econòmica de Deltebre, però que amb els efectes del canvi climàtic i els forts temporals, han vist minvada la seva productivitat considerablement. 
“Hi ha una baixada de la productivitat del sector pesquer i aqüícola degut principalment a la falta de renovació d’aigües de la Badia. A més, les condicions de treball de la base d’operacions d’aquest col·lectiu, el Port d’Illa de Mar, lloc on es desenvolupa l’activitat, cal donar-li la dignitat que el sector es mereix”, ha explicat Aleix Ferré Ribes portaveu del Grup Municipal del PSC .
Des del Govern de l’Estat s’ha donat resposta per pal·liar els efectes del temporal Glòria, via obres d’emergència, consistents en recuperar i dragar la bocana del Port, s’ha arranjat el camí paral·lel de la badia que utilitzen la majoria de mariscadors i pagesos de la zona, s’ha fet un cordó dunar entre els Bascos i Riumar que ha evitat la intrusió marina d’altres temporals després del Glòria i per últim s’ha restaurat la platja de Riumar deixant-la en un estat excepcional com tothom ha pogut comprovar. 
“Lamentablement, la Generalitat fins ara ha fet cas omís pel que fa a Deltebre. No ha emprés cap acció de restauració i millora del litoral, és per això que en el Ple del dimecres presentem una moció perquè la Generalitat implante un sistema de dragatge a la bocana de la Badia del Fangar i la desembocadura de l’Ebre, i que la sorra extreta es dipositi al davant de les platges de la Marquesa i Riumar, l’Illa de Buda i el Trabucador" ha declarat Aleix Ferré. Així mateix, també han demanat el suport del ple per reclamar l’execució del projecte de millora del Port d'Illa de Mar, redactat per la Direcció General de Pesca, per tal de dignificar les instal·lacions i facilitar la feina del sector aqüícola i pesquer.