ERC impugna el ple de Masdenverge per denegar la participació telemàtica de les seues regidores

Van al·legar les seues condicions de salut i que una estava embarassada de vuit mesos, però l'alcalde s'hi va negar

La portaveu d'ERC a Masdenverge, Sònia Tomàs
La portaveu d'ERC a Masdenverge, Sònia Tomàs | Cedida
Aguaita.cat
29 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:39h
El grup municipal d'Esquerra Republicana de Masdenverge ha impugnat el Ple que es va celebrar el passat 5 de juny, durant la fase 2 de desescalada per la covid-19, en el que l’alcalde es va negar a deixar participar de manera telemàtica a les regidores Sònia Tomàs i Alba Gil.

"Abans de la convocatòria del ple vam informar l'alcalde que tant la meua companya Alba, que estava embarassada de vuit mesos, com jo; érem persones que ateses les nostres condicions de salut formàvem part dels denominats grups de risc;  per la qual cosa registràvem per escrit el 21 de maig una sol·licitud demanant-li de poder participar en el ple de manera telemàtica, tal com s'estava fent a molts plenaris del país. Però l’alcalde la va denegar", exposa la portaveu del grup, Sònia Tomàs.

Davant la negativa el grup republcà va presentar l'1 de juny un recurs de reposició contra la resolució, "però l’alcalde que a hores encara ens l’ha de contestar; l’endemà va fer la convocatòria de la sessió plenària extraordinària, de manera presencial, sense tenir en compte cap ni una de les nostres peticions i observacions, i fent impossible la nostra participació telemàtica al ple", afegeix Tomàs. 

"Volem que es respecte el nostre dret de participació política perquè el que ha passat no és una qüestió partidista; sinó que és una qüestió d'actitud, de tarannà; i amb la decisió que ha pres este senyor, ell mateix s'ha definit com és, i com exerceix la política municipal", exposa Tomàs.

La regidora ha recordat que esta actitud concorda amb “la manca de transparència i participació d'esta alcaldia, la qual s'ha negat de manera reiterada a retransmetre els plens per l'emissora municipal”.

Tomàs ha fet saber que el recurs presentat pels republicans demana la nul·litat de la convocatòria i celebració del ple perquè no s’han adoptat els mecanismes legalment establerts per a la plena participació de la totalitat dels seus membres i l’exercici d'estos del seu dret fonamental a participar en els assumptes públics.

A més també demana la nul·litat perquè es va optar per celebrar la sessió plenària presencial en un lloc diferent del previst legalment; i tal com ja va posar de manifest l’anterior recurs de reposició republicà, la normativa habilita a celebrar plens telemàtics amb ocasió de la declaració de l'estat d'alarma, però no a canviar el lloc de celebració de les sessions del ple. Malgrat l’advertiment dels republicans, van decidir fer-lo en un lloc diferent del saló de plens de l’Ajuntament.