Amposta engega una campanya per reduir l'incivisme en l'ús dels contenidors de la brossa

Sota l’eslògan "Entre tots cuidem Amposta", la campanya s’articula amb diversos materials

1200_1592320727cuidem-amposta-web-petita
1200_1592320727cuidem-amposta-web-petita
Redacció
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:19h
Reduir els actes incívics en l’ús dels contenidors. Este és l’objectiu principal de la nova campanya de conscienciació que l’Ajuntament d’Amposta i el Copate, ens responsable de la gestió de residus a la ciutat, han iniciat esta setmana i un cop ja ha finalitzat la renovació de totes les illes de contenidors. En concret, l’acció vol centrar-se a traslladar a la ciutadania com fer un ús correcte dels contenidors. Els missatges seran tres: no s’ha de dixar res fora dels contenidors, els cartrons s’han de plegar i dipositar dins dels contenidors i per als trastos vells o voluminosos s’ha d’utilitzar la deixalleria o el servei de recollida a domicili, tres dels fets incívics que més es repetixen. "Hem detectat que molts cops hi ha un ús incorrecte de les illes de contenidors per desconeixença d’allò que no es pot fer", explica la regidora de Polítiques Ambientals, Núria Marco. 

Sota l’eslògan "Entre tots cuidem Amposta", la campanya s’articula amb diversos materials. Per una banda, la presència en xarxes socials, amb tres vídeos i un díptic divulgatius, amb què es traslladen els principals missatges i s’informa també a la ciutadania que dipositar les escombraries fora dels contenidors comporta una sanció de fins a 300 euros. Amb esta mateixa informació també s’emetran falques a Amposta Ràdio.

D’altra banda, també es farà una acció a peu d’illa, amb dos educadores ambientals, per repartir els díptics i informar sobre l’ús incorrecte de contenidors. "Hem fet una anàlisi de les illes més conflictives, en les quals farem més incidència amb la campanya", assenyala Marco.