​Gairebé 4.000 firmes contra la porta que barra l'accés al Parrissal

La mesura adoptada per l'Ajuntament de Beseit ha indignat els amants de l'espai

La porta que barra l'accés al Parrissal
La porta que barra l'accés al Parrissal | Amics del Parrissal
Aguaita.cat
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:01h
El Parrissal, a Beseit, és un dels llocs més emblemàtics del Port. Un estret congost per un discorren les aigües turquesa del riu Matarranya i que ancestralment ha atret visitants de les Terres de l’Ebre per la proximitat a les nostres terres.

Des del passat dia 12, però l’Ajuntament de Beseit ha decidit regular les visites en este espai natural mitjanant la instal·lació d’una porta de ferro que barra el pas a tot aquell qui no haja comprat els tiquets d’accès i acudisca fora dels horaris establerts.

La mesura, ha indignat i ha aixecat repulsa social. Tan és així, que des de la Plataforma Amics del Parrissal s’ha impulsat una iniciativa a través de Change.org on ja s’han recollit gairebé 4.000 signatures. Segons el manifest d’esta recollida de signatures, “la instal·lació de la porta és il·legal i col·locada sense permís de les autoritats competents, en este cas, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i el Departament de Medi Ambient. L'Ajuntament ha col·locat la porta i no compta amb cap autorització”, recalquen.
 
L’Ajuntament, hauria instal·lat el tancament amb la finalitat d’evitar aglomeracions en l’espai per evitar riscos davant la Covid-19. Així, des del passat cap de setmana només poden accedir 100 persones diàries amb cotxe, 10 a peu i 7 amb bicicleta. La instal·lació de la porta, però, barra també l’accès a altres llocs emblemàtics que queden més enllà del Parrissal com la Belenguera, les Moletes de Arany o la ruta Estels del Sud, tal com recorda la plataforma veïnal.