Els accidents de trànsit van disminuir un 74% el primer mes i mig de confinament a l'Ebre i Tarragona

L'estudi de la URV es basa en les dades d'accidents amb intervenció dels Bombers de la Generalitat

Confluència de la AP7 i la N340
Confluència de la AP7 i la N340 | ACN
Aguaita.cat
29 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:44h
Les primeres sis setmanes del confinament els accidents de Trànsit a les Terres de l'Ebre i Tarragona van disminuir un 74%, respecte les sis setmanes prèvies a l'estat d'alarma. La comparativa s'ha fet amb dades del 16 de març al 26 d'abril i dels casos on han intervingut els Bombers de la Generalitat, que són els que tenen repercussions més greus pel que fa a danys materials, lesions i pèrdues de vides humanes. L'estudi, de la càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible, ha detectat també un repunt del nombre d'accidents entre el 20 i 26 d'abril, quan es va iniciar la desescalada. Els investigadors preveuen que la xifra d'accidents de trànsit augmenti respecte l'any passat perquè s'espera més mobilitat amb transport privat.
Al llarg de les 12 setmanes estudiades s'observa que la mitjana d'accidents diaris va passar de 3,6 abans del confinament a 0,9 durant el confinament. Si es compara amb el mateix període de l'any passat, la disminució total és del 34%, però si es comparen les sis primeres setmanes del confinament amb el mateix període dels anys 2018 i 2019, la caiguda és del 76%.

Els accidents van disminuir tant en vies urbanes com interurbanes. En les interurbanes la disminució ha estat més alta en la xarxa bàsica convencional i les carreteres secundàries que en les autovies i autopistes. No obstant això, les diferències no són estadísticament significatives.